Mijnwereldverhaal
Image default
Financieel

10 manieren om 100 euro te besparen

Besparen is eenvoudiger dan je misschien denkt. Hier vind je tien manieren waarmee de gemiddelde consument minimaal 100 euro bespaart. De ene is nog eenvoudiger te realiseren dan de andere.

Overstappen naar een goedkope energieleverancier is voor velen nog steeds voordelig. Onderzoek wijst uit dat daarmee maximaal 488 euro kunt besparen, maar het eerste jaar 200 euro is zeker mogelijk.

Overstappen naar een goedkope autoverzekering heeft mij 248 euro opgeleverd en gemiddeld levert dat meer dan 120 euro op. Ook door te kiezen voor een goedkope zorg- of rechtsbijstandverzekering bespaar je minimaal 100 euro per keer. Een gemiddeld gezin kan in totaal 600 euro besparen op verzekeringen.

Op autokosten valt veel te besparen. Controleer maandelijks de bandenspanning van je auto en tank alleen nog maar bij onbemande pompen in plaats van langs de snelweg. Volg je ook nog de 12 rijstijltips van Het Nieuwe Rijden dan bespaar je echt minimaal 100 euro per jaar. Dat betekent onder meer bij lagere toerentallen opschakelen naar ze 4 of 5 en rijden met een gelijkmatige snelheid.

De gemiddelde spaarder krijgt 175 euro per jaar extra rente als die kiest voor de hoogste spaarrente in plaats van de blijven sparen bij de huisbank. Een online spaarrekening openen is gratis en je kunt direct beginnen met sparen.

Een gezin geeft per jaar 1.800 euro uit aan etentjes en uitgaan. Eén of twee keer minder per jaar uit eten en je hebt de besparing te pakken. Alcohol maakt uit eten duur, dus neem thuis een glaasje en hou het bij het eten bij water. Of kijk eens voor uitjes die niks kosten zoals naar het bos, het strand of de hei met de kinderen.

Door boodschappenlijstjes te maken en je daar aan te houden kom je minder in de verleiding om impulsaankopen te doen en zal je minder eten hoeven weggooien. Dit is eenvoudig en je zult zien dat je veel bespaart.

Verleng je mobiele abonnement een jaar met sim-only als je telefoon nog goed werkt. Daarmee bespaar zo’n 30% op abonnementskosten. Bel ten slotte met je internetprovider voor een voordelige verlenging van het abonnement. Abonnementen worden steeds sneller en goedkoper. Grote kans dat je bespaart, zelf ik zo ruim 150 euro bespaard.

http://www.geldreview.nl/