Mijnwereldverhaal
Image default
Auto’s en Motoren

Auto import, wat te doen?

Een auto importeren is misschien niet is waar u alle dagen van hoort. Maar toch kan het zeker de moeite waard zijn omdat het bijvoorbeeld kan schelen in de totale kosten van de aanschaf van de auto. Ook een mogelijkheid is dat u op zoek bent naar een model dat op de Nederlandse markt (nog) niet verkrijgbaar is. In dit soort gevallen kan het importeren van een auto een zeer aantrekkelijke optie zijn. Er zijn bedrijven die het volledig proces voor u willen regelen maar met onze tips komt u waarschijnlijk ook al een heel eind.

Veel ditjes en datjes bij auto import

Want een auto importeren heeft natuurlijk nog heel wat voeten in aarde. Er zijn een hoop regels en voorwaarden waar je aan moet voldoen voor je de Nederlandse weg op mag. Eerst moet de auto grondig gekeurd worden door de RDW. Hij wordt gecontroleerd aan alle eisen die op onze wegen gelden. Want een auto die in het buitenland is geproduceerd is natuurlijk nog niet aan deze strenge Nederlandse eisen onderworpen. Als de auto aan deze eisen voldoet kunt u na gaan denken over de belastingen. Allereerst de bij import gebruikelijke invoerheffingen. Vervolgens natuurlijk ook de vaste belastingen als BTW en BPM.

BPM, wat te doen?

Voor de hoogte van deze BPM is op veel sites een BPM calculator te vinden zodat u ongeveer weet waar u aan toe bent. Na het betalen van deze verplichte belastingen moet u natuurlijk nog een kenteken voor uw auto regelen. Hiervoor dient u eerst een kentekenbewijs aan te vragen die vervolgens alleen door een erkende fabrikant in een kentekenplaat mag worden omgezet. Als ook de kentekenplaat is geregeld kunt u bijna de weg op. U hoeft alleen nog motorrijtuigenbelasting te betalen en te zorgen dat uw auto goed verzekerd is. In hoeverre u uw auto verzekert is natuurlijk volledig aan u. Een all-risk die alle schade dekt of toch liever een wat goedkopere WA-verzekering. Als ook de broodnodige verzekering is afgesloten kunt u de weg op en gaan genieten van uw mooie aankoop. We wensen u alvast veel succes met importeren en veel plezier met genieten van uw aankoop!

http://www.importautos.nl/nieuws/gebruikte-auto-in-buitenland/