Mijnwereldverhaal
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bang voor de tandarts, wat nu?

Door de tandarts wordt er geadviseerd om minimaal 1 keer in een half jaar naar de tandarts te gaan om je tanden te laten controleren. De gezondheid van je mond is ontzettend belangrijk, omdat je ontzettend ziek kan worden als daar de verkeerde bacteriën in groeien. Ook wanneer je pijn hebt in je mond of aan je tanden dan is het belangrijk om een afspraak te maken bij de tandarts. Het komt daarbij nog wel vaak voor dat mensen het ontzettend spannend vinden om naar de tandarts te gaan. In de meeste gevallen zijn ze bang voor de pijn die wellicht aanwezig is wanneer de tandarts in de mond bezig is. Om deze pijn te voorkomen gaan mensen vaak niet naar de tandarts. Gelukkig zijn er genoeg manieren om naar de tandarts te gaan, ook al ben je er bang voor. In deze blog worden er wat tips gegeven over wat je kan doen wanneer je bang bent voor de tandarts. 

Gespecialiseerde tandarts 

Ook al ben je bang voor de tandarts dan is het alsnog belangrijk om naar de tandarts te gaan. Vaak is het dan ook zo dat mensen eigenlijk ontzettend blij en opgelucht zijn als ze eenmaal bij de tandarts zijn geweest. Als je echt ontzettend bang bent voor de tandarts dan bestaan er gespecialiseerde tandartsen die hebben geleerd om met mensen om te gaan die extreem bang zijn voor de tandarts. Vaak is de praktijk ook gericht op mensen die de tandarts als een hele enge gebeurtenis ervaren. Deze tandartsen weten precies wat ze moeten doen en zullen extra aandacht geven aan het communiceren wat ze doen en wat ze gaan doen. Vaak zijn er dan ook gesprekken voor de tandarts afspraak, waarin er wordt besproken wat prettig is voor de patiënt en hoe ze de afspraak zo prettig mogelijk kunnen maken. 

Communiceren en afleiding 

Blijf altijd goed communiceren met je tandarts. Wellicht heeft de tandarts dan ook iets voor je wat je kan vasthouden, zodat je een bepaalde afleiding hebt tijdens de afspraak. De tandartsen zijn erop voorbereid dat mensen het als een spannende ervaring kunnen ervaren, maar het is altijd goed om dit te blijven communiceren. Bekijk de website van All Dent voor meer informatie.