Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

De wandlamp van mijn tante

Mijn tante is 76. Een geweldige vrouw, maar van lampen heeft ze niet zo veel verstand. Bestellen via Internet vond ze al helemaal een opgave. Ze is dol op lezen, zoals de meeste mensen van die leeftijd. Ze vroeg mij om haar te helpen bij het uitzoeken van een goede wandlamp. Natuurlijk! Ik ben dol op verlichting en gek op geld uitgeven. Beter kan het niet.

Ik ben eerst begonnen met haar wensen op te schrijven. Die waren eigenlijk vrij snel opgeschreven. Ze wilde een lamp waar ze makkelijk bij kan lezen. En niet te duur. Ik merkte dat het dan best lastig is, om een goede wandlamp te vinden. De zoekopdracht was veelte breed. En er zijn echt heel veel soorten en maten wandlampen. Logisch dat mijn tante er niet uit kwam. Terug naar de basis.

  •  Bekijk de locatie
  •  Bepaald de toepassing
  •  En de stijl
  •  En als laatste het budget.

Mijn tante wilde een lamp voor in de woonkamer naast de bank. De bank was een Chesterfield bordeaux oudbruin. Je kent het wel, zo een stijlvolle leren bank met van die knopen. De toepassing was al bekend, de lamp moest dienen als een leeslamp. De stijl was nu ook duidelijk. Bij een klassiek bank, past een klassiek wandlamp. Klassiek heeft veelal warmen kleuren en mooie ronde vormen. Budget speelde voor mijn tante geen rol zij ze. Ik zeg een lamp van 300 euro? Dat vond ze toch wel wat duur. Dus ook bij mijn tante speelde budget weldegelijk een rol. Na een beetje doorvragen kwamen we op een bedrag van rond de 100 euro. De meeste webshops hebben handige filters.  met een paar klikken kwam de ideale wandlamp naar voren.

Dus heb je moeite met het vinden van de juiste verlichting? Stel je zelf dan eerst de juiste vragen.   Anders  kun je gemakkelijk uren doorbrengen op tal van webshops.

http://verlichting-tips.nl/wandlampen-in-allerlei-soorten-en-maten/