Mijnwereldverhaal
Image default
Gezondheid

Impotentie probleem

Vele mannen die een jaartje ouder worden krijgen te maken met impotentie, in de volksmond ook wel een erectiestoornis genoemd. Een erectiestoornis houdt in dat een man tijdens seksuele opwinding geen, of niet lang genoeg een erectie krijgt waardoor het niet mogelijk is geslachtsgemeenschap te hebben of dit lang genoeg vol te kunnen houden. Dit is een veel voorkomende aandoening bij mannen vanaf 50 jaar, maar ook 17% van alle mannen boven de 18 heeft hier mee te maken. 

 

Verschillende vormen.

 

Er zijn verschillende vormen van impotentie. De vijf meest voorkomende vormen zijn: Primaire Impotentie, Secundaire Impotentie, Totale Impotentie, Situatieve Impotentie en Partiële Impotentie. 

Bij een primaire impotentie heeft de man nog nooit een erectie gehad. Bij een secundaire impotentie heeft de man ooit wel eens een erectie gehad, alleen krijgt hij dat nu niet meer. Bij een totale impotentie krijgt een man nooit een erectie, dat wil zeggen, niet tijdens seksuele opwinding, maar ook niet in zijn slaap of tijdens het masturberen. Bij een situatieve impotentie ligt het puur aan de situatie of de man wel of geen impotentie krijgt. Dit is misschien wel de lastigste vorm van impotentie. Er kan bij deze vorm bijvoorbeeld wel een erectie ontstaan tijdens het masturberen maar niet bij geslachtsgemeenschap. Als een man last heeft van partiële impotentie wil dat zeggen dat het mannelijke geslachtsorgaam niet hard genoeg kan worden om daadwerkelijk geslachtsgemeenschap te hebben. 

Verschillende oorzaken

 

Er zijn veel verschillende vormen van impotentie, maar er zijn ook veel verschillende oorzaken van impotentie. Zo kan er spraken zijn van slechte leefomstandigheden (alcohol, roken, medicijnen, overgewicht, diabetes), of kan een man te maken hebben met atherosclerose. Bovendien kan een man te maken hebben met een depressie waardoor er een laag testoster afscheiding plaats vindt. Mentale problemen zijn vaak ook de oorzaak voor verschillende vormen van impotentie. Het kan overigens ook zo zijn dat her erfelijk bepaald is, maar dit komt zelden voor. 

 

Impotentie is overigens niet hetzelfde als onvruchtbaarheid. Als iemand impotent is wil dit niet meteen zeggen dat hij ook geen kinderen kan krijgen. 

http://www.bloggen.be/mannenkwalen