Mijnwereldverhaal
Image default
Huishoudelijk

Inspiratie voor de kerstdagen nodig? Creatieve kersttips 2014

Kersttips voor 2014 #inspiratie

It’s the most wonderful time of the year’: Kerst! Dat betekent slepen met kerstbomenkerstlampjes, kerstballen en natuurlijk trappen, plakband en strikjes om alles mooi op te hangen. Hoewel sneeuw het plaatje compleet maakt, komt u met een bus spuitsneeuw wat betreft sfeer ook een heel eind. Kaarsjes zorgen voor warmte en de chocolade kerstkransjes die zo mooi in de boom hingen, halen de kerstdagen niet. Wilt u dit jaar als een echte crea bea helemaal losgaan wat betreft kerstversiering, maar zoek u nog wat nieuwe inspiratie? Lees dan deze kersttips door en combineer nostalgie met de trends van nu.

Cadeautjes van de kerst—uh—sneeuwman

Natuurlijk liggen de winkels bomvol feestelijk inpakpapier met vrolijke, lieflijke en stoere kerstprints, maar ook van het inpakken van uw kerstcadeaus kunt u een origineel feestje maken. Wanneer u bijvoorbeeld drie cadeaus geeft, kies dan voor drie dozen van verschillend formaat. Als het allemaal kleine cadeaus geeft, kunt u de cadeaus verpakken in andere dozen. Pak de dozen in met wit inpakpapier en stapel ze van groot naar klein op. Beplak de dozen met zwarte ‘knopen’ van bijvoorbeeld karton, maak van datzelfde karton twee ogen en een mond, haal een oude sjaal van de zolder en een wortel uit de koelkast en voilà, u heeft een heuse sneeuwman! Maak hem niet té schattig, dan kan het zijn dat de ontvanger hem niet wil uitpakken.

Stiekem te schattig om op te eten

De winkels liggen vol met kerstlekkernijen, maar het is natuurlijk veel leuker en origineler om zelf iets te maken. Van een aantal simpele ingrediënten en benodigdheden maakt u bijvoorbeeld de leukste rendier marshmallow pops. Op uw boodschappenlijstje staan lollystokjes, grote marshmallows, pure chocolade, witte fondant, een eetbare stift, grote hartjes sprinkles en bruine glitters. Daarnaast komt het hebben van een vaste hand en de wilskracht om niet tussendoor alle ingrediënten op te eten ook van pas! Verder hoeft u alleen deze beschrijving te volgen en alle complimentjes over deze traktatie in ontvangst te nemen. Succes gegarandeerd!

Vrolijke lekkernij voor de kerstdagen

Iedereen kent de chocolade kerstkransjes, Kerstmannen en rendieren, maar er zijn meer manieren om Kerst met lekkernijen te combineren. Misschien heeft u nog wel drie mooie glazen voorraadpotten die stof staan te vangen ergens in een keukenkastje. Dat komt goed van pas, want daarmee kunt u leuke en lekkere kerstversiering maken! Maak de potten schoon (niet onbelangrijk) en vul er één met rood snoep (bijvoorbeeld snoep frambozen of zure matten), één met groen snoep (als je heel veel geduld hebt kun je kiezen voor groene M&M’s, maar ook groene jellybeans zijn een optie) en eentje met wit lekkers zoals mini pretzels met een laagje witte chocolade. Vervolgens kunt u de potten versieren om het kerstplaatje af te maken. Voorzie de rode pot van een dik zwart lint met een gesp. Lijkt het al op die vriendelijke, bolle buik van de Kerstman? Goed, dat is de bedoeling! De pot met groen snoep kunt u voorzien van twee witte knopen en een kraagje van rood papier en verrek, het is een kerst elf! Als u de witte pot voorziet van drie zwarte knopen en een rode sjaal van een stukje stof dat u over heeft, verschijnt er een sneeuwpop. Zet de potten naast elkaar, bijvoorbeeld in de vensterbank. Tip: zet ze niet naast de bank. Een lege pot ziet er immers al een stuk minder kerstachtig uit.

Op de kleintjes letten tijdens de kerstdagen

De kerstperiode is voor velen de duurste tijd van het jaar. Al die cadeaus, de kerstboom, kerstversiering en het lekkere eten doen de portemonnee niet veel goeds. Daarom een aantal tips voor u waarmee u makkelijk en goedkoop originele kerstversiering kunt maken. 

  • Heeft u wijnglazen in huis die u niet gebruikt? Fijn, die zijn namelijk hartstikke geschikt als kandelaar. Hoe? Zoek wat kleine kerstballen bij elkaar in de kleur die bij u en uw interieur past. Of juist niet, het is uw feestje. Stop de kerstballen in de glazen en draai nu met uw hand op de bovenkant het glas om en zet deze neer op bijvoorbeeld een mooi dienblad, op de tafel, of in de vensterbank. De kerstballen zitten nu in het glas gevangen. Op de voet van het wijnglas kunt u vervolgens heel makkelijk een kaars zetten, eventueel op een schoteltje om het kaarsvet op te vangen. Geen kerstballen meer over? Versier de glazen dan voor het echte kerstgevoel.

              

  • Wanneer u een grote vaas wilt vullen met kerstballen en dennenappels heeft u snel een behoorlijke hoeveelheid nodig. Zet daarom een keukenrol of toiletpapier rol in het midden waardoor de vaas sneller gevuld is en u dus minder materiaal nodig heeft.
  • Snel en gemakkelijk mooie en sfeervolle waxinelichthouders op tafel zetten? Besmeer dan de binnenkant van oude voorraadpotjes met lijm en water. Strooi glitter in een kleur naar keuze (zilver geeft het effect van vallende sneeuw) in de potjes en rol het potje heen en weer om de glitters over het hele potje te verspreiden. Waxinelichtje erin en klaar is uw sfeervolle kerstversiering.
  • Op het verlanglijstje van uw man/vriend/neef/oom/etc. staat een sixpack bier. Niet echt een feestelijk cadeau om te geven, maar u kunt er toch gemakkelijk iets van maken wat helemaal bij Kerst past! Alles wat u nodig heeft zijn twaalf opplakbare oogjes, zes rode rondjes vilt en een stapeltje bruine pijpenragers. Kies voor een doosje met zes bruine bierflesjes en plak op elk flesje twee oogjes, een neus, versier de dop met een gewei van pijpenrager en klaar is uw renbier! 

Kerstartikelen op Tuincentrum Overzicht.nl

Op Tuincentrum Overzicht.nl bekijkt en vergelijkt u een ruim aanbod tuin- en kerstartikelen van verschillende tuincentra en webwinkels. Heeft u nog een kunstkerstboom, kerstverlichting of een ander tuinartikel nodig? Kijk dan eerst op de tuinartikelenpagina van Tuincentrum Overzicht.nl.

http://www.tuincentrumoverzicht.nl/actueel/2582/creatieve-kersttips-voor-2014