Mijnwereldverhaal
Image default
Winkelen

Koopzondag Amsterdam

Koopzondag Amsterdam

Het is altijd een goed idee om naar Amsterdam te gaan, dus waarom niet een keer met koopzondag? Amsterdam heeft de shopper immers veel te bieden! Een koopzondag Amsterdam doen wordt zeker een succes. De Kalverstraat is natuurlijk de meest populaire winkelstraat van de hoofdstad, ook tijdens koopzondag. Amsterdam heeft de fervente shopgek echter nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Negen Straatjes? Die zijn tegenwoordig helemaal hip en happening. Hier vind je kleine cadeauwinkeltjes en kledingzaken die je in de rest van de stad en de rest van het land niet zo 1, 2, 3 tegenkomt. Bovendien barst het hier van de leuke cafeetjes en lunchrooms waar je tussendoor even kunt eten of een kopje koffie kunt drinken. Een absolute aanrader. Als je een beetje mazzel hebt gooit op koopzondag Amsterdam ook zijn markten open. En op de markt winkelen is misschien nog wel een stuk leuker dan in een winkelstraat of winkelcentrum! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen naar de beroemde Albert Cuyp markt te gaan, waar je zowel de lekkerste lokale als de lekkerste exotische producten. Ook leuk is de Dappermarkt of de Ten Katemarkt. En waarom zou je voor de verandering niet eens een keertje naar Noord gaan of naar Nieuw-West? Anders dan veel mensen denken is het ook in deze delen van de stad reuze gezellig. Je vindt er grote winkelcentra en leuke markten waar je producten kunt kopen die je elders niet vindt! Waag je tijdens je koopzondag Amsterdam dus ook eens buiten de gebaande paden. Dat heeft het bijkomende voordeel dat het buiten het centrum waarschijnlijk een stuk minder druk is. Want met name de Kalverstraat kan een krioelende mierenbrij worden op koopzondag. Koopzondag Amsterdam is immers ook bij toeristen erg in trek!

Is het wel koopzondag Amsterdam?

Nog niet eens zo heel lang geleden was de zondagse rust heilig in ons land. Je had zo af en toe eens een koopzondag, maar idealiter waren alle winkels gewoon dicht op de laatste dag van de week. Tegenwoordig is dat wel anders. In Amsterdam is het eigenlijk altijd koopzondag. In ieder geval in het centrum. En dat is natuurlijk eigenlijk niet meer dan logisch. Het zou immers wel een beetje raar zijn als in de hoofdstad van ons land, een toeristische trekpleister van formaat, op zondag niets meer te doen zou zijn, alle straten doods en verlaten. Voordat je dus een koopzondag Amsterdam doet hoef je niet te controleren of alle winkels wel open zijn, want daar kun je blindelings vanuit gaan. Als je naar een andere, wat kleinere stad gaat en niet per se een koopzondag Amsterdam wilt doen, raden we je echter aan om van te voren even te checken of het hele feest wel doorgaat. Het zou immers jammer zijn als je helemaal naar Groningen of Maastricht gaat, om maar twee extreme voorbeelden te noemen, en je alleen maar dichte deuren aantreft. Gelukkig is er openingstijden.nl! Op deze super handige website vind je informatie over koopzondagen en koopavonden in zo’n beetje iedere stad van ons land. Zo kun je nagaan wanneer de eerstkomende koopzondag is in bijvoorbeeld Utrecht of Nijmegen. Het is echter zo dat koopzondagen worden vastgesteld door de gemeente en de gemeente kan er ook weer voor kiezen een koopzondag om welke reden dan ook af te gelasten. Check voor vertrekt dus even goed of de koopzondag wel doorgang vindt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door met de plaatselijke VVV te bellen. Een andere optie is om een winkelier in de stad in kwestie te bellen. Ook die kan je vertellen of de winkels open zijn te ja dan te nee. Maar koopzondag Amsterdam is altijd goed. Koopzondag Amsterdam gaat altijd door!

Meer dan shoppen alleen in Amsterdam

Een koopzondag Amsterdam is natuurlijk leuk, maar je hoeft natuurlijk niet per se alleen maar te shoppen op koopzondag. Amsterdam is zo veel meer dan winkels alleen. Bovendien: winkelen kan ook altijd in je eigen stad – of de stad het dichtst bij jou in de buurt! Loop ook gewoon eens over de schitterende Amsterdamse grachten en neem eens goed de tijd om je ogen de kost te geven. Er is namelijk zo veel te zien. Mensen zijn tegenwoordig veel te gehaast en hebben helemaal geen oog meer voor hun omgeving. Terwijl er, als je goed kijkt, een hoop valt te ontdekken. Elk grachtenpand, bijvoorbeeld, is uniek en de gevels alleen al zijn zeer de moeite waard. Je zou zomaar eens een gevelsteen of ornament kunnen ontdekken dat je anders over het hoofd zou hebben gezien! En nu je op je koopzondag Amsterdam toch aan doet: waarom ga je niet meteen langs het museum? Het is eigenlijk zonde het Museumplein links te laten liggen nu je toch in de hoofdstad bent. Onder andere door de musea die aan dit plein liggen is Amsterdam zo in trek bij buitenlandse toeristen. Het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh museum hebben alle drie een rijke collectie aan kunst van het alle hoogste niveau. De Nachtwacht, bijvoorbeeld, van Rembrandt moet je zeker een keer gezien hebben in je leven. Bovendien, je hoeft natuurlijk niet de hele dag te shoppen – je hebt genoeg tijd om andere leuke dingen te doen. Als het mooi weer is kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen naar het Vondelpark te gaan om daar even lekker tot rust te komen!

http://www.openingstijden.nl/Noord-Holland/Amsterdam/koopzondag/