Mijnwereldverhaal
Image default
Gezondheid

Laag libido door anticonceptiepil

Laag libido vrouw te wijten aan anticonceptiepil?

Het hebben van een laag libido heeft te maken met hormonen. Wanneer deze verstoord zijn door de anticonceptiepil, dan is het heel goed mogelijk dat een laag libido hiervan het gevolg is. Echter om dit te achterhalen, moet er bij de start van de anticonceptiepil, door de huisarts vastgesteld worden of er een verandering is in uw stemming of seksualiteit. Wanneer u hier dus een jaar later of nog veel later meekomt, is het voor de huisarts lastig om dit zo vast te stellen. Een oplossing, stoppen met de anticonceptiepil en een ander voorbehoedsmiddel gaan gebruiken.

De pil op zichzelf staand zal niet zo snel een laag libido in de hand werken. Echter zitten er aan het gebruik van de pil bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen er wel voor zorgen dat u minder zin heeft. Hieronder de meest voorkomende bijwerkingen van de anticonceptiepil.

1. lichamelijke bijwerkingen: hoofdpijn en gevoelige borsten, misselijkheid, buikpijn, algehele malaise, gewichtstoename, opgeblazen gevoel en acne. Al deze kenmerken kunnen ervoor zorgen dat u minder zin heeft, door het hebben van minder zin op lange termijn gaat uw libido achteruit.

2. Psychische bijwerkingen: verschil in gemoedstoestanden zoals een onprettig gevoel, angst voor het ontstaan van borstkanker(bij pilgebruik kan borstkanker ontstaan, echter is de kans hierop erg klein)

 

Conclusie:

Het is erg lastig om vast te stellen of een laag libido bij vrouwen te wijten is aan de anticonceptiepil. Wanneer u veel van bovenstaande klachten ervaart door pilgebruik, kunt u overwegen om een tijdelijke pauze in te lassen en dus (tijdelijk) te stoppen. Indien u zich daarna een stuk beter voelt, meer zin krijgt en uw libido hersteld. Kunt u concluderen dat inderdaad de anticonceptiepil de oorzaak was van een laag libido.

 

 

http://www.libidoxl.nl

Gerelateerde artikelen

Welke rimpels bestaan er?

Meer gemak met trapliften

Gezond afvallen met een personal trainer