Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Mijn zoektocht naar Industriële lampen

Industriële hanglampen zijn momenteel erg gewild. Ben jij ook opzoek?  Hoe komt het eigenlijk en wat maakt deze verlichting zo populair?  Industriële lampen, waar kun je het mee combineren? Alle tekst en toelichting op deze verlichting vind je hier. Laten we beginnen met het ontstaan van deze verlichting.  De industriële revolutie begon rond 1750 in Engeland. Alles diende ineens allemaal machinaal te gebeuren. Machines werkte immers sneller en goedkoper. De omstandigheden waren erbarmelijk. De grote donkere fabrieken werden voorzien van verlichting. De gloeilamp deed pas zijn intrede op 22 oktober 1879. Dus dat duurde nog een behoorlijke tijd. Maar wat een uitvinding. Deze grote lampen voor in de fabriek waren niet bedoeld ter versiering. Met grote stalen kappen werd het licht naar benen de gekaatst. Met de komst van efficiëntere lichtbronnen verdween de industriële lamp lang van het toneel.

Industrielampen in de huiskamer

Bijna  150 jaar nadien zijn de lamp weer zo populair. Dat zie je vaker. De langspeelplaat neemt ook weer toe in populariteit. In de fabrieken hingen eigenlijk altijd hanglampen. De werden vaak primitief afgewerkt. Emaille (glazuur) is typisch voorbeeld van een echt oude afwerking. Tegenwoordig maken de lampen express oud. Sommige lampen hebben zelfs echt roest en deuken. Let op: er worden veel nep originele fabriekslampen verkocht. Het is zonde als je te veel betaald voor een lamp. Vraag altijd naar de herkomst van de industriële lampen. De vormgeving is nog steeds lomp en grof, maar de kleur is keurig en soms ook kleurig.  Er zijn genoeg inspiratie mogelijkheden. Dit artikel over industriële lampen bijvoorbeeld. 

Industriële lampen passen zowel in een relatief klassieke inrichting als in een hedendaagse moderne inrichting. Doordat de industriële lampen tegenwoordig zijn voorzien van een erg strakke en modern kleur in combinatie met een strak design. Zo past een industriële hanglamp goed boven de eettafel of in de huiskamer boven de salontafel.

Industriële lampen kopen

Ben je opzoek naar een echte oude industriële lamp? Let dan op: zorg dat deze lampen zijn omgebouwd voor de hedendaagse stroomspanning. Daarnaast moet het wel passen bij je inrichting. In de winkel hebben ze minder keus als online.  Online is het heel eenvoudig te bekijken of je niet te veel betaald. Je hebt tegenwoordig zoveel vergelijkingssites. Controleer een webshop wel altijd even op het keurmerk en de recensies. Wist je dat je tegenwoordig ook hele gave industriële wandlampen en vloerlampen hebt?

http://www.industrielelampen-online.nl