Mousserende wijn voor ieder moment

Mousserende wijn is een feestelijke wijn die in veel soorten en smaken verkrijgbaar is. Naast de frisse witte mousserende wijnen bestaan er ook mousserende rosé wijn en mousserende rode wijn. Deze mousserende wijnen zijn fruitig en geschikt voor elke feestelijke gelegenheid.

Flesjewijn.com heeft een uitgebreid assortiment van deze veelzijdige wijn. Voor u hebben wij de volgende mousserende wijnen geselecteerd, waaronder de populaire soorten Cava, Prosecco en Brut.

Champagne is een frisse en fruitige wijnsoort met bubbels. Deze trendy mousserende wijn past bij elke feestelijke gelegenheid; bij oud&nieuw, uw bruiloft, uw verjaardagsfeest of gewoon zomaar om gezellig te borrelen met vrienden.

Prosecco is een heerlijk frisse mousserende wijn op basis van de prosecco-druif. Deze wijn is dé mousserende wijn van Italië en wordt in verschillende regio’s geproduceerd. Een sprankelende wijn met een feestelijk karakter en een aangename prijs-kwaliteit verhouding.

Cava is een van de populairste mousserende wijnen ter wereld en de grote tegenhanger van champagne. Deze sprankelende wijn komt voornamelijk uit Spanje en wordt geproduceerd volgens de zogenaamde Methode Traditionelle met gisting op fles. Het resultaat is een heerlijk frisse smaakmaker voor elke gelegenheid.

Bij Flesjewijn.com hebben we voor u de mooiste mousserende rosé wijnen geselecteerd. Deze sprankelende tegenhanger van de witte mousserende wijn is perfect voor liefhebbers van bubbels en rosé wijn. Een stijlvolle en smaakvolle wijn voor iedere gelegenheid.

Mousserende wijn of in de volksmond ook wel bubbeltjeswijn of schuimwijn is wijn, waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van roséwijn en rode wijn. Er is veel verschil in kwaliteit. Ook de zoetheid kan variëren van droog tot zoet. Omdat de bakermat van mousserende wijn in Frankrijk ligt wordt de manier waarop de wijn haar bubbels krijgt in het Frans weergegeven.

  • Méthode traditionnelle. Voorheen, en buiten de regio Champagne, méthode champenoise. Het koolzuur van de tweede gisting, die op fles plaatsvindt, blijft in de fles behouden. De kwaliteit van de “mousse” is hier het hoogst. Eenmaal in een glas geschonken blijven de bubbels lang in de wijn achter.
  • Méthode Charmat Of méthode cuve close. Het koolzuur van de tweede gisting vindt in een gesloten tank plaats. Pas daarna wordt de wijn op fles gebracht. De bubbels zullen minder uitgesproken aanwezig zijn.
  • Méthode gazéifié. Voor geheel of bijna geheel uitgegiste wijn. Hier wordt een stille wijn ingespoten met koolzuurgas zoals dat geschiedt voor koolzuurhoudende limonade. De bubbels zullen, eenmaal uitgeschonken, vrij snel uit de wijn verdwijnen.

In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt. Vaak met verschillende kleuren, typen en smaken.

Een fles mousserende wijn moet rustig open worden gemaakt, zie het ontkurken van champagne, anders verdwijnt de koolzuur snel uit de wijn.

Sekt

Sekt de Duitse bubbelvariant, die vaak wordt gemaakt van Riesling gemengd met andere lokale druivensoorten. Ook de Duitse sekt wordt vaak via de Methode Charmat gemaakt (95 procent), maar een kleine gedeelte van sekt komt tot stand via de echte Champagne-methode; de méthode traditionnelle.

Bubbels uit de Nieuwe Wereld

Ook vanuit de nieuwe wijnlanden zie je steeds meer bubbels komen en zie je ook dat bekende champagnemerken daar ook land/wijngaarden opkopen. Zo heeft Moët Domaine Chandon , Taittinger heeft Domaine Carneros en Louis Roederer vermaakt zich 0p de Amerikaanse Roederer Estates.

http://www.allesoortenwijn.nl/mousserende-wijn