Mijnwereldverhaal
Image default
Aanbiedingen

Olijfolie Manolakis is van de allerbeste eersteklas kwaliteit en komt van Kreta. Premium olijfolie

Ontdek Olijfolie Manolakis: Puur Genot voor Alle Maaltijden

Een Culinaire Essentie

Ervaar de verfijning van Olijfolie Manolakis, een oase van pure en plezierige smaak, perfect voor het bereiden van zowel warme als koude lunches.

De Perfecte Keuze: Extra Vierge Olijfolie

Hoogwaardige extra vierge olijfolie is de kroon op alle gerechten. Kretenzers, met een consumptie van 32 liter per persoon per jaar, genieten van de hoogste levensverwachting in Europa. Op Kreta, waar mensen het oudst worden, is olijfolie een onmisbaar ingrediënt in salades, koken, bakken, als dip voor brood en zelfs in desserts. Rijk aan antioxidanten blijft olijfolie stabiel bij verhitting, inclusief frituren. Met dezelfde olie kunt u zelfs meerdere keren frituren, terwijl frietjes slechts 40% van de olie absorberen. Kies voor 40% gezonde olijfolie boven minder gezonde alternatieven. Zuurgraad, hoewel een maatstaf voor kwaliteit, is niet het belangrijkste; smaak en aroma vertellen de waarheid. Een goede olijfolie heeft een fruitig aroma en een licht kruidige smaak, wat resulteert in de beste en gezondste olie.

Gezond Genot met Olijfolie Manolakis

Olijfolie Manolakis is niet alleen bijzonder gezond, maar ook verrukkelijk.

Preventie van Arteriosclerose en Coronaire Hartziekten

Arteriosclerose en coronaire hartaandoeningen (CHA) vinden hun oorsprong in diverse beïnvloedbare factoren, waaronder voeding en vetinname. In West- en Noord-Europese diëten, rijk aan verzadigde vetzuren (VVZ), is er een sterke correlatie met een hoog ziekte- en sterftecijfer door CHA. In tegenstelling hiermee vertonen mediterrane landen, waar olijfolie de primaire vetbron is, lagere CHA-cijfers. Steeds meer bewijs wijst op de preventieve rol van olijfolie bij CHA, dankzij gunstige effecten op het vetmetabolisme, bloeddruk, diabetes en stollingsmechanismen.

Traditie in Plukken voor Perfectie

Olijfolie Manolakis waarborgt de hoogste kwaliteit door traditionele plukmethoden te handhaven. Generatie op generatie hebben de olijfboomgaarden van Manolakis binnen dezelfde familie bloeit. Stavros, met zijn rijke ervaring, begrijpt dat olijven moeten rijpen voor het plukken om het volle aroma te benutten. Olijven afkomstig van bomen van wel 500 jaar oud worden traditioneel met een hark geoogst om beschadigingen te voorkomen. De liefdevolle en respectvolle behandeling van de olijven, met trots en passie, resulteert in een van ’s werelds beste olijfoliën. De combinatie van traditie en moderne technieken zorgt ervoor dat de wereld kan genieten van deze kostbare olie. De keuze voor botteling in zowel traditionele flessen als moderne blikken waarborgt niet alleen een aantrekkelijke presentatie maar optimaliseert ook de houdbaarheid door warmte en zonlicht te weerkaatsen.

Griekse Grootsheid: Olijfolie Uit Kreta

De reputatie van Griekenland als thuisbasis van ’s werelds beste olijfolie is geen geheim. Stavros Manolakis en zijn vrouw Georgina, gevestigd in Episkopi op Kreta, delen hun passie voor traditionele oogsttechnieken en de productie van olijfolie, bekroond met talloze internationale prijzen. Dit kostbare, natuurlijke en gezonde product is veelzijdig in gebruik. Stavros en Georgina streven naar uiterste kwaliteit, werken samen met 800 lokale boeren en persen de olijven onder optimale omstandigheden, resulterend in een olijfolie met uitstekend aroma en perfecte smaak. Hun toewijding heeft geleid tot internationale erkenning en wereldwijde fans.

Bestel Online: Topkwaliteit Uit Kreta

In de webwinkel van Olijfolie Manolakis kunt u biologische extra vierge olijfolie van topkwaliteit uit Kreta bestellen. Geschikt voor warme en koude gerechten, bakken, salades, als dip voor brood en zelfs desserts. Ontdek ook de exclusieve kerstpakketten, inclusief handgemaakte olijfkannetjes en olijfschaaltjes, vanaf €21.95. Bestellingen boven €25,- worden gratis bezorgd in heel Nederland. Een perfect cadeau, altijd verpakt in een geschenkverpakking voor elke gelegenheid. De allerbeste olijfolie, gemaakt van de Koroneiki olijf, exclusief verkrijgbaar in Nederland.

Historische Schatten: De Olijfolie Uit Kreta

De oorsprong van de olijfboom blijft gehuld in mysterie, maar tijdens de Minoïsche beschaving werd al melding gemaakt van olijventeelt. Oude filosofen, artsen en historici erkenden de talloze gezondheids- en huidverzorgingstoepassingen van olijfolie. Hippocrates noemde het de Grote Therapie, terwijl Homerus het vloeibaar goud noemde. Olijfolie was niet alleen populair bij atleten voor massage, maar ook bij vrouwen voor hydratatie en verzorging. Archeologische opgravingen onthulden het gebruik van olijfolie in diverse schoonheidsbehandelingen in verschillende Griekse steden. De robuuste aarde en het droge klimaat van Griekenland, samen met eeuwenoude olijfteelt, hebben de olijfboom tot een pijler van de Griekse samenleving gemaakt. Olijfbomen gedijen ondanks de uitdagende omstandigheden, en olijfolie blijft een waardevolle schat. Degenen die olijfbomen beschadigen, werden zelfs in het oude Griekenland streng gestraft.

Proef de Trots van Kreta

Olijfolie Manolakis, een symbool van trots en hartstocht uit Kreta, verdient een ereplek in uw keuken. Bestel vandaag nog en ontdek de puurheid en genoegens van deze culinaire meesterwerk.

http://www.houseofcrete.nl