Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Oosterse lampen zijn stoer!

Oosterse lampen zijn niet alleen befaamd om hun bijzondere uiterlijk, maar ook om hun prachtige lichtval. Wanneer de lamp aan gedaan wordt waan je je meteen in Oosterse sferen. Alsof je 1001 nachten binnen loopt, alsof Alladin elk moment binnen kan vliegen op zijn magische tapijt. Je huis verandert in een oase van licht. Zodra je de lamp weer uitzet, blijkt dit allemaal helaas niet waar te zijn en zit je weer in een woonkamer met een zilveren lamp.

Wat je niet weet is dat een oosterse lamp een hele geschiedenis heeft, de lampen worden met de hand gemaakt, niet in China of een ander lagenlonenland, maar echt in een oosters land. Hoe stoer is dat, een lamp die echt bovenop woestijnzand heeft gelegen? Een land die door een Arabier, compleet met Arafatsjaal, helemaal bewerkt is tot het pareltje wat nu in jouw woonkamer hangt?

En het leukste aan dit alles is, dat iedereen die je kamer binnenkomt, direct die stoere lamp ziet hangen. Je kunt er gewoon niet omheen! Daarbij komt dan dat je direct een leuk verhaal te vertellen hebt, omdat je geen goedkope prul in je kamer hebt hangen, maar een meesterwerk, een stuk kunst. Oosterse lampen kunnen in principe in elke inrichting die je maar kunt bedenken, of het nu modern of klassiek is, de gebruikte materialen zijn universeel, doordat metaal altijd wel bij een interieur past.

Nu denk je misschien, maar ik vind zo’n lamp zo kitscherig. Dat kan, maar bekijk eens een goede oosterse lamp in het echt, dan is het niet meer kitscherig, maar gewoon een stijlvolle en chique lamp. Als je nog niet overtuigd was van een mooie oosterse lamp, dan ben je het nu vast wel. Maar wees wel snel, over een jaar heeft iedereen ze ;).

http://wonenenlampen.blogspot.nl/2015/03/waarom-oosterse-lampen.html