Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Oosterse verlichting

Lampen en verlichting in het algemeen, heeft eigenlijk twee belangrijke doelen. Ten eerste moet verlichting precies dat doen waar het voor bedoeld is, namelijk het verlichten van uw huis. Het tweede doel voor het gebruik van verlichting is om de schoonheid van een bepaalde inrichting of onderdelen van uw huis te accentueren. Oosterse lampen zijn zeer veelzijdig en kunnen met verschillende andere stijlen gecombineerd worden om hetzelfde effect te bereiken. Daarom, ongeacht of u nu uw huis van een geheel nieuwe inrichting wil voorzien, of enkel de Oosterse sfeer aan het bestaande decor wil toevoegen, kan de Oosterse stijl van verlichting u helpen het juiste lichteffect te creëren.

Oosterse verlichting presenteert een overvloed aan opties voor u om uit te kiezen, dankzij de variaties van kleuren, designs en functionaliteit. Deze lampen komen onder andere in de stijl van wandlampen, hanglampen, lantaarns en staande lampen. Als u van uniek handgemaakte ontwerpen houdt dan zijn Oosterse lampen een goede optie voor u.

Net als elk ander element van de Oosterse decor, is elk onderdeel van de Oosterse lamp handgemaakt. Deze worden vervaardigd door een vakman met behulp van technieken die al eeuwen bestaan. Met name de unieke patronen die met hand en beitel in het metaal gestempeld worden, geven Oosterse lampen hun distinctieve karakter en lichtverspreiding.

De meest populaire modellen uit de Oosterse verlichting zijn hanglampen en lantaarns. De populariteit van deze modellen kan worden toegeschreven aan het feit dat ze erg exclusief en veelzijdig zijn.

Het bewijs van hun veelzijdigheid is dat ze bijna overal kunnen worden gebruikt, zowel in de openlucht als binnenshuis. Een voorbeeld hiervan is de Oosterse lantaarn. Die kan letterlijk bijna overal in uw huis geplaatst worden: in de woonkamer, slaapkamer en zelfs de badkamer. De lichteffecten gecreëerd door deze hanglampen zijn subtiel en werken ontspannend. De klassieke Oosterse patronen worden verwerkt in materialen zoals messing en smeedijzer.

Een ander type van verlichting in de Oosterse stijl is de klassieke tafellamp. U kunt deze lampen gebruiken op salontafels of bijzettafeltjes. Ze zijn niet alleen zeer functioneel, maar voegen ook een decoratieve waarde toe aan de kamer, zeker ter aanvulling op de Oosterse hanglampen en lantaarns.

Bij het selecteren van Oosterse lampen voor het creëren van de Oosterse sfeer zijn er meerdere types om uit te kiezen. Echter de meeste lampen worden gemaakt van metalen zoals smeedijzer en worden gepolijst, geborsteld of anders behandeld voor een antieke look. Dat maakt deze lampen uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten. Ze worden beschouwd als de ideale armaturen voor patio’s en ingangen. Het feit dat deze lampen zijn gemaakt van metaal maakt ze extreem sterk en duurzaam. Eenmaal gekocht, kunt u er zeker van dat ze zeer lang meegaan.

Lampen en verlichting in het algemeen spelen een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer of ambiance. Oosterse verlichting is een van de beste manieren om de Oosterse sfeer aan uw huis en interieur toe te voegen. Het Oosterse interieur is niet compleet zonder de Oosterse stijl van verlichting en vooral de unieke lichteffecten die het produceert.

http://woonverlichting.wordpress.com/2014/10/14/marokkaanse-lantaarns/