Mijnwereldverhaal
Image default
Hobby en vrije tijd

Op vakantie naar Sardinie

Sardinië?

Een magnifiek eiland in de Middellandse Zee en behoort tot Italië. 

De hoofdstad is Cagliari en andere belangrijke plaatsen zijn Alghero, Oristano, Nuoro, Olbia en Sassari. Het heeft een wonderschone kustlijn en een ruig binnenland met ongerepte natuur. Ook heeft Sardinië een rijke cultuur met een mengeling van Europese, Noord-Afrikaanse en Oosterse invloeden. 

De hotels zijn vaak goed verzorgd en met een bijzondere ligging. U kunt genieten van typische Sardijnse gerechten. ‘Pecorino Sardo’ is de meest voorkomende schapenkaas op Sardinië, ‘Cannonou’ is de bekendste wijn en ‘Mirto’ is de traditionele Sardijnse likeur gemaakt van bessen of bloemen van de mirthe. 

Zoekt u een autorondreis of fly-drive naar Sardinië? Een indrukwekkende rondreis op het prachtige eiland Sardinië om kennis te maken met de natuur, de cultuur, de gastronomie en de gastvrije mensen is hiervoor uitermate geschikt.

Steden

Macomer is een interessante stad die iedere Sardijn kent vanwege de diverse kaasspecialiteiten. Het gebied rond Macomer is rijk aan archeologische vindplaatsen en hier zijn de meeste ‘nuraghi’ (verdedigingstorens uit de bronstijd) te vinden tijdens uw Sardinië vakantie. Een bezoek aan de Nuraghe Santa Barbara is indrukwekkend, met uitzicht op een reeks kleinere torens en bastions.

Ook Bosa is de moeite waard, een middeleeuws stadje en het historisch centrum bestaat uit straatjes en steegjes bedekt met oude keien. Er zijn diverse gezellige cafés en restaurants. Ook bezienswaardig zijn de oude religieuze plaats Santa Cristina, de provinciehoofdstad Oristano en de meest Spaanse stad van Sardinië: Alghero.

https://www.mijnwereldverhaal.nl/tag/vakantie-sardinie/