Outplacement

Het traject

Elk willen en behoeftes zijn nu duidelijk, je hebt je perfect georiënteerd op het vakgebied waar je werkend wilt zijn. Dit kan een andere specialisme zijn of nog steeds hetzelfde. Binnen dit deel van het traject staat poetsvrouw bij sollicitatie centraal. Je leert om efficiënt te solliciteren want je precies weer wat je competenties zijn, wat je keurig wilt en hoe je wilt doorgroeien. Na de sollicitatie proces en kun je aan de slag honingbij je nieuwe baan. Samen met jou zorgt outplacement ervoor dat jij weer vief wisselkoers je nieuwe taak gaat.

Na het verwerken van het ontslag is het van urgentie om verder te gaan en te exploreren wat je behoeftes zijn en wat je zoekt binnen een nieuwe beroep. Wat kan ik? Wat wil ik? Wat durf ik? Dat zijn de centrale vragen die horen honingbij persoonlijke vermeerder. Andere hulpmiddelen kunnen alhier daarnaast van uitvoering zijn. Bijvoorbeeld een vorming of cursus die je wilt volgen in het specialisme waar jij werkend wilt zijn betreffende een tijdje.

Nieuwe eenheidsstatuut

Het kersverse eenheidsstatuut is een statuut dat is goedgekeurd door de ministerraad. Dit statuut is van kracht sinds één januari 2014. Hierin staan de bestaande opzeggingstermijnen en ontslagregels. Dit geldt voor zowel werkenden ten bedienden. Het verschil tussen alletwee kanten wordt verkleind. De partijen groeien zo meer haalbaarheid elkaar toe. Al jarenlang maakt het Belgische arbeidsrecht een flink onderscheidte midden vanarbeiders en bedienden. Deze partijen hadden aparte statuten die veraf over elkaar lagen en en flinke verschillen hadden. Dit verschil wordt verkleind en soms zelfs weggewerkt door het kersverse eenheidsstatuut dat van kracht is sinds 1 januari 2014. Het eenheidsstatuut is er voor alle Belgische arbeiders en bedienden. Ook is het voor zowel werkgevers zodra personeel zeer handig om op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen. Ieder info is te vinden in het eenheidsstatuut.

Wat is outplacement?

Door middel van outplacement wordt een werknemer route een nieuwe taak Helpt na dienstbeëindiging. Outplacement werd meer daarna 30 jaar geleden getekend in Amerika En daarop kwam het af gewaaid traject Nederland, België en meer en meer Europese geraken. Intussen is Outplacement niet meer rijweg te denken af het huidige stelsel. Als je ontslagen wordt daarna kan je een outplacement traject ingaan en die gaat indien volgt: Verwerk van het ontslag, Het verkennen van wensen en competenties en sollicitatie opvang.

Anciënniteit 

De anciënniteit betekenis is de periode dat u aaneengehecht bent aan een bepaalde corps. Uw anciënniteit speelt een bepalende rol binnen bij meer het bepalen van uw loon, vakantiedagen, rechten, verplichtingen,… Het komt herhaaldelijk voor dat een hogere anciënniteit (een langere verplichting aan de werkgever) aaneengehecht is aan een hoger loon. Werkgevers belonen werknemers die trouw zijn aan het bedrijf, de bedrijf, de geest,…

Heeft u onlangs uw ontslagbrief gekregen? Of speelt u met de gedachte om dienstbeëindiging te nemen honingbij uw werkgever? Vroeg of laat krijgt ook u dan te maken met het opzeggingstermijn. Daarin spelen een groot veel aspecten een rol, zo daarnaast uw anciënniteit. Wij geven u een helder beeld van uw anciënniteit en wat het exact voor u betekent.

Waarom outplacement van Ucare

Er komen situaties voor waar een werkgever en werknemer niet meer tezamen overweg kunnen. Dit kan zijn om de liaison te centrum van de werkgever en personeel niet volmaakt is of ten er geen confidentie meer is. Het kan daarnaast zijn dat het bedrijf bankroet gaat en dat de personeel of talrijke weeknemers zonder job komen te zitten. Ook bezuinigingen horen onder dit, daarnaast wel collectief ontslag genoemd.

In welke gevallen heb ik rechtstitel op outplacement?

Om aanspraak te hebben op outplacement moet je minimaal 45 jaar oud zijn en functioneren in een privé sector op het moment dat je wordt ontslagen. Al heb je de spaarpotje gerechtigde leeftijd bereikt daarna heb je geen rechtsgrond meer op outplacement.Wanneer je gemiddelde wekelijkse arbeidsduur minder hierna de helft bedraagt van een voltijdse medewerker Wanneerje na je dienstbeëindiging wel een heel uitkeringsgerechtigde werkloze zou worden, maar niet te behalen moet zijn voor de markt.