Mijnwereldverhaal
Image default
Energie

Vergelijk energie

Energie wordt steeds duurder. Elk jaar weer blijkt dat veel nederlanders teveel betalen voor de energie rekening. Neem even de moeite en vergelijk energie! Overstappen van energieleverancier geeft geen rompslomp. Bekijk alle energieleveranciers en betaal ook minder voor gas en stroom

Overstappen

Overstappen naar een andere energieleverancier is niet moeilijk. Omdat de energiemarkt is vrijgegeven hebben maatschappijen het makkelijk gemaakt om over te stappen. Dit betekend dat er geen ingewikkelde formulieren ingevuld hoeven te worden of dat we spontaan in het donker komen te zitten. Vaak is het invullen van een simpel internetformulier voldoende om de overstap te realiseren. Energie vergelijken is de moeite.

Groen stroom of grijs

Grijze energie is een energie welke een milieubelasting met zich meebrengt. Dit komt omdat voor het maken van deze energie, fossiele brandstoffen worden gebruikt zoals gas, kolen of kernenergie. Groene stroom is een electriciteit welke wordt opgewekt uit bronnen die, in principe, niet op kunnen raken. Mooie voorbeelden daarvan zijn de wind, zon en waterkrachtcentrales. Omdat deze bronnen bijna onuitputtelijk zijn wordt dit ook wel duurzame energie genoemd.

http://www.energie123.nl