Mijnwereldverhaal
Image default
Onderwijs

Waarom een NLP opleiding de moeite waard is?

We leven tegenwoordig in een maatschappij waarin gebeurtenissen zich razendsnel opvolgen, je overal snel een mening over moet hebben, je snel even je mening op facebook moet posten, even snel een tweet moet plaatsen om in contact te blijven met virtuele vrienden, dat ene emailtje er nu echt even uit moet, om vervolgens bijna uitgeput om 11:00 in slaap te vallen.

En toch vraag ik me regelmatig af, hoe goed inmiddels is geworden in online communicatie, of hetzelfde geldt voor echte communicatie waarin je weer echt moet gaan communiceren met anderen, face – to – face.

 

Maar misschien is het wel zo dat je communicatie met anderen wel helemaal niet zo makkelijk bent gaan vinden, misschien dat anderen je vaak niet begrijpen, dat anderen snel boos worden om wat je zegt. Misschien is het wel zo dat je zelf vindt dat je overtuigingskracht mist of het niet gemakkelijk bent gaan vinden om je grenzen aan te geven aan anderen. Door de grote hoeveel informatie die verwerkt op een dag, is er ook bijna geen tijd meer voor andere dingen.

 

Mijn verhaal

Toen ik interim manager was en regelmatig grote afdelingen moet reorganiseren, werd ik veelvuldig geconfronteerd met een grote hoeveelheid informatie en kan ik je vertellen dat ik erg vaardig werd met het omgaan met pc en toetsenbord maar ik werd steeds minder vaardig in directe communicatie met de medewerkers van de afdeling en met de mensen die mijn probeerden leiding te geven J.

Mijn vrouw vond het letterlijk tijd om eens meer persoonlijk te ontwikkelen en mijn communicatie vaardigheden maar eens te verbeteren. En ik kan je vertellen dat als je vrouw je vertelt dat het wel eens tijd is voor een communicatiecursus je dit beter maar erg serieus kan gaan nemen. Mijn vrouw had een boekje gelezen over de NLP. Een techniek waardoor je beter zou gaan leren communiceren, je beter zou gaan voelen, je makkelijker met anderen kan omgaan, je emoties de baas kunt worden, je anderen kunt beïnvloeden en hoe je beter doelen kunt stellen voor je zelf. Althans dit stond op de achterkant van de brochure die ik vooraf had gelezen. Het klonk in ieder geval goed en ik moet je eerlijk bekennen dat ik tegelijkertijd ook wel een klein beetje sceptisch was over NLP. Immers het leek een beetje op een bekende Nederlander. Emile Ratelband. Niet mijn favoriet maar ik moet zeggen soms erg vermakelijk.

En na afloop kan ik je alleen maar eerlijk opbiechten dat het de beste cursus was die ik ooit in mijn leven heb gedaan. Want alles wat op die achterkant van de brochure stond, heb ik ook daadwerkelijk geleerd en het is iets waar ik nu nog steeds de vruchten van pluk. Hoe geweldig is dat. Wat ik in een notendop leerde was:

 

  • Effectiever communiceren
  • Anderen positief beïnvloeden
  • Emoties onder controle, vooral die negatieve
  • Ik kon met iedereen snel een klik maken
  • Ik ben op een andere manier mijn doelen gaan stellen en haalde er meer dan ooit.
  • Hoe ik ontdekte wat mijn beperkende overtuigingen over werk en relaties waren en hoe ik deze omboog in overtuigingen die me nu nog steeds voortduwen in mijn leven.

 

Al met al was het een geweldige 14 dagen met enorm veel inzichten die ik iedereen van harte kan aanbevelen.

http://www.nlpacademie.nl/nlp-opleiding