Mijnwereldverhaal
Image default
Aanbiedingen

Waarom je niet al je geld op Bitcoin moet zetten

Waarom je niet al je geld op Bitcoin moet zetten

Bitcoin is de eerste cryptocurrency en is nu onderhand al 10 jaar erg succesvol op de markt. Het is de meest geaccepteerde, meest stabiele en meest bekende cryptovaluta en dat zijn natuurlijk belangrijke voordelen. Bitcoin wordt onderhand ook al door een aantal fysieke retailers geaccepteerd en het lijkt erop dat het succes alleen maar zal groeien.

Je kunt het bij elke exchange, waaronder Bitvavo.com, inkopen en verkopen. Er zijn echter honderden andere cryptovaluta’s in de omloop en deze hebben van de fouten van Bitcoin geleerd. Hier vind je twee redenen waarom het beter is niet alles op Bitcoin te zetten.

De blockchain is onomkeerbaar

Als jij met Bitcoin betaalt, dan wordt jouw transactie vastgelegd in de blockchain. Jij bent verantwoordelijk voor je geld en er is geen financiële instantie of overheid die je beschermt. Dat betekent dat je transactie, ook als je een 0 te veel hebt ingevoerd of als je het verkeerde adres hebt ingevuld, onomkeerbaar is.

Het geld staat nagenoeg direct bij de ontvanger en tenzij je met hen kunt regelen dat ze je geld terugstorten ben je het kwijt. Is dit voor jou een reden om je zorgen te maken? Verdiep je dan eens Etherium. Zij hebben en concept genaamd ‘smart contracts’ waarmee terugbetalingen wel mogelijk gemaakt worden.

Een cap op de voorraad

Op dit moment zijn er zo’n 17,5 miljoen Bitcoins in de omloop. Echter, zoals bij zo veel crypto’s het geval is, heeft Bitcoin te maken met een zogenaamde supply cap. Deze cap ligt voor Bitcoin op 21 miljoen en is dus bijna bereikt. Als er uiteindelijk 21 miljoen Bitcoins in de omloop zijn mogen er geen extra munten meer worden aangemaakt en dat maakt ze kwetsbaar. Dogecoin is een munt met een onuitputtelijke voorraad.

Zo lang het mogelijk is worden er meer munten aangemaakt. Op de lange termijn kan dit hen een voorsprong geven op de crypto’s, waaronder Bitcoin, die wel hun cap bereikt hebben.

 

https://bitvavo.com