Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Wat kost online reputatie management?

Wat kost online reputatie management?

Voordat u de keuze maakt voor een Online Reputatiemanagement (ORM) bedrijf, wilt u een inschatting maken van de totale kosten die u kwijt bent. Wat zijn factoren om op waar te letten bij het vaststellen van de kosten van online reputatie management? Wij raden aan om eerst eens te kijken naar wat de dienstverlening u zal opleveren. 

Wat levert ORM op?

Voordat u het bedrijf voor u aan het werk zet, wilt u enigszins een beeld hebben van wat het u zal opleveren. Alleen dan kunt u immers nagaan of beloften en afspraken ook nagekomen worden. Ook als u zelf geen verstand van zaken heeft (daarvoor huurt u immers dit bedrijf in) kunt u gerust vragen naar de gebruikte werkwijze en verwachte resultaten, daar heeft u recht op als klant! Inzicht in de werkwijze maakt het ook makkelijker om zelf een inschatting te maken van wat u nodig heeft en of er misschien ook andere manieren zijn om het doel te bereiken. 

Wat zijn de kosten van online reputatiemanagement?

Het kostenplaatje hangt sterk samen met de eerdergenoemde punten van doel, werkwijze en resultaat. Als de prijs ver ligt boven hetgeen u zou verwachten op basis van het geleverde werk, is het zinvol om eerst nog eens verder te kijken voordat u besluit om de opdracht uit te besteden. Als het voorstel overkomt als een redelijke prijs voor de geleverde diensten, dan kunt u ervan uit gaan dat het ook een redelijke prijs is. Zorg ervoor dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over de prijs van de geleverde diensten. Let erop dat ieder ORM vraagstuk uniek is, een prijs zou dus maatwerk moeten zijn of op z’n minst modulair zijn opgebouwd. Tenslotte is het het vermelden waard dat het beheren van uw imago op internet altijd vraagt om een grote investering in tijd, terwijl u alleen het eindresultaat kunt zien. Tarieven kunnen hierdoor onredelijk hoog lijken, terwijl ze dit niet zijn. Als u kiest om het goedkoop te doen, zal het resultaat misschien ook te wensen over laten.

http://www.z24.nl/actuele-persberichten/amsterdams-bureau-mediamaze-biedt-nieuwe-online-reputatiemanagement-dienst