Mijnwereldverhaal
Image default
Attracties

Wat voor leuks is er te doen tijdens de feestdagen? Bekijk het overzicht met activiteiten!

De laatste maand van het jaar is een langverwachte tijd, niet alleen voor kinderen. De Nederlanders van alle leeftijden houden van de meest populaire acties van december in Nederland, en specifiek voor een aantal van hen komen buitenlandse toeristen naar het land. In december hebben in Nederland hebben we de Feestdagen erg veel leuks te doen. Je hebt bijvoorbeed het Winterfestival in de Efteling, het Dickensfestival, het kerstbetoverend spektakel in Paleis Het Loo, maar ook circusvoorstellingen, feestelijke kermissen en muziekfestivals overal ter wereld plaatsgevonden. Deze activiteiten horen allemaal thuis in het rijtje van top 10 dagje uit thuis.

Welke feestdagen zijn er en wat kun je dan allemaal doen?

De jaarlijkse Feestdag beginnen op 11 december in de middeleeuwse stad Gouda, en dit was de 52ste viering. U kunt deze feestdag snel bereiken met de trein vanuit Amsterdam of Den Haag. Het is niet moeilijk voor te stellen, dat je in de Middeleeuwen leeft als ze duizenden kaarsen op het hoofdplein van de stad aansteken. Deze actie duurt de hele dag; ze organiseren feestelijke markten en concertterreinen in het centrum van de stad en ’s avonds wachten betoverende ceremonies van verlichting van de kerstboom en dansen op de bezoekers.

Hou je van themaparken en heb je er wel eens eentje bezocht tijdens de feestdagen?

De Efteling is geopend tijdens de vakantieperiode van 22 december tot 6 januari. De Efteling nodigt de bezoekers uit om tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode onvergetelijke vrolijke uurtjes te maken. In dit 55 jaar oude park zijn er bijzondere winterattracties, een enorme schaatsbaan, een museum, een fantastisch bos en een speelgalerij, ook hotels, een bungalow en een caféwerk. Het Dickens Festival in Deventer doet denken aan een stad uit de 19e eeuw, aan de Engelse schrijver Charles Dickens. Het originele carnaval wordt een hoogtepunt van de feestdag, die gevierd wordt op 15 en 16 december. 750 boekenhelden van de grote schrijver gaan door de straten van de stad. Elk jaar bezoeken meer dan 100 000 toeristen dit festival. De toegang is gratis. De feestdag beslaat het centrum van deze stad; alle winkels, galerijen en cafés zijn geopend.

Wat kun je doen tjdens de kerst?

De kerst in Paleis Het Loo vindt plaats van 18 december tot 6 januari in het gelijknamige koninklijk paleis. Het paleis zelf ziet er oorspronkelijk uit, veel slingers en bloemen veranderen het gevoel dat het eruit ziet. Bomen worden omwikkeld met een prachtige brokaatstof, en versierd met kristallen, zilveren kandelaars en kleurrijke vruchten. Elk jaar worden duizenden nieuwsgierige bezoekers aangetrokken door de kerstversiering van dit paleis.

https://ticketforsale.nl/