Mijnwereldverhaal
Image default
Groothandel

Wat zijn LED-lampen en waarvoor worden ze gebruikt?

Een LED verlichting is een halfgeleider apparaat dat zichtbaar licht uitstraalt als er een elektrische stroom doorheen gaat. Het licht is meestal erg helder en heeft een zeer smalle golflengte, waardoor het ideaal is voor gebruik in elektronische displays en als verlichtingsbron. LED’s worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder auto verlichting, verkeerslichten en cameraflitsers. Ze worden ook gebruikt in elektronische apparaten zoals televisies, computers en mobiele telefoons.

Installatie van LED-verlichting

Het installeren van LED-lampen in uw huis is een geweldige manier om uw energieverbruik te verminderen en geld te besparen op uw elektriciteitsrekening. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

Identificeer eerst het type gloeilampfitting dat u heeft. Led-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw fitting. Draai vervolgens de LED-lamp in de fitting in dezelfde richting als een traditionele gloeilamp. Als het eenmaal strak zit, draai je de schakelaar om en geniet je van je nieuwe LED-lamp!

Als je op zoek bent naar nog meer manieren om energie en geld te besparen, overweeg dan om over te stappen op led-vakantie verlichting. Deze verbruiken tot 90% minder energie dan traditionele gloeilampen, dus u bespaart op uw elektriciteitsrekening terwijl u toch geniet van al het feestelijke plezier. Bovendien gaan LED’s veel langer mee dan gewone lampen – tot wel 50.000 uur! – u heeft dus jarenlang geen last van verwarde lokken of uitgebrande bollen.

Voor- en nadelen van LED-verlichting

Hoe energiezuinig en duurzaam led-verlichting ook is, er zijn nog enkele mogelijke nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u overstapt van traditionele gloeilampen. Een nadeel van LED-verlichting is dat het een hard, helder licht kan uitstralen dat schokkend en oncomfortabel kan zijn, vooral in gesloten ruimtes. Bovendien zijn LED-lampen doorgaans duurder dan traditionele gloeilampen, hoewel ze aanzienlijk langer meegaan. Een ander ding om in gedachten te houden is dat LED-lampen schadelijke chemicaliën bevatten, zoals kwik, die in het milieu kunnen vrijkomen als de lamp kapot is. Veel van de nadelen van LED-verlichting kunnen echter worden verzacht door het juiste type lamp te kiezen en deze oordeelkundig te gebruiken. Bij verstandig gebruik kan LED-verlichting aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van traditionele verlichting opties.