Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Welke hanglampen koop jij?

In de eetkamer kan de hanglamp niet ontbreken. Hanglampen zijn in allerlei verschillen formaten en stijlen. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien, zo veel soorten en maten hanglampen. Daarom vond ik het tijd voor een goed artikel over hanglampen.

Tip 1. Kies je stijl

Dit is heel belangrijk. Door eerst een stijl te kiezen, filter je als het ware heel veel opties uit. Hoe kies je een stijl? Kijk eerst naar je woonkamer of ruimte waar je de hanglamp wilt hangen. De stijl van je woonkamer of eetkamer helpt je bij het inkaderen van de opties. Heb je een zwarte woonkamer, kies dan voor een licht kleur hanglamp. Heb je juist een beige muur? Kies dan voor een mooie bruintint voor hanglamp. De vormen van klassieke lampen zijn sierlijk en gracieus.

Tip 2. Bepaal de toepassing

Waar ga je de lamp voor gebruiken? Is het een sfeermaker? Of moet je juist veel licht geven, zodat je goed kunt lezen of schrijven aan tafel? Heel belangrijk om hier goed over na te denken. Want een goede hanglamp is niet goedkoop. Daarnaast kun je jaren plezier beleven van 1 lamp als het precies past bij je wensen.

Tip 3. Kies voor LED-hanglampen

Gloeilampen zijn niet energiezuinig. De lamp kan in aanschaf wel heel goedkoop zijn, maar een stuk duurder in de Energie rekening. LED- bespaart zichzelf al snel terug. De aanschaf is vaak wel wat duurder. Daarnaast is LED ook prima dimbaar en geeft het mooi warm licht. Daar hoe je, je geen zorgen meer over te maken. Een LED-lamp is tegenwoordig net zo warm licht en prima dimbaar.

Tip 4. Ga voor stoer en industrieel.

Persoonlijk ben ik echt fan van industriële hanglampen. Het is meer dan een trend. Sinds 2009 zijn deze lampen razend populair. Er is dan ook geen sprake meer van een trend. Industrieel is een stroming die niet meer uit ons leven is weg te denken.

http://kamerdingen.blogspot.nl/2015/04/hanglampen-voor-boven-de-tafel.html