Mijnwereldverhaal
Image default
Gezondheid

Welke rimpels bestaan er?

Het ouderdom biedt weinig voordelen voor de huid. De hydratatie neemt af en je verliest snel de voedingsstoffen in de huid. Wanneer je een gebrek hebt aan deze twee elementen, neemt het collageen in je huid ook af. Deze stof is een ondersteuning voor je huid. Deze ondersteuning maakt het mogelijk dat je huid veerkrachtig en strak is. Een vermindering van deze stof zorgt voor minder veerkracht en minder stevigheid. Er ontstaan hierdoor groeven in het gezicht. Deze groeven zijn rimpels.

Er bestaan twee soorten rimpels: uitdrukkingsrimpels en huidverslappingsrimpels. De uitdrukkingsrimpels komen tevoorschijn op je voorhoofd, langs de lippen en tussen je wenkbrauwen. Door een fronsrimpel verwijderen kan je dit verhelpen. Een huidverslappingsrimpel ontstaat door het verlies van stevigheid en veerkracht van de huid en leidt tot minder zuiverheid, hangwangen, een dubbele kin en wallen.

Er bestaan drie oorzaken die ervoor zorgen dat rimpels gevormd kunnen worden. De werking van de spieren in gezicht is er één van. De huid wordt door de beweging van deze spieren constant belast. Hierdoor ontstaan er na verloop van tijd lijnen op je huid. De huid wordt namelijk uitgetrokken en geplooid. De tweede oorzaak is de verandering van je middelste huidlaag. Het ouderdom kan ervoor zorgen dat de opperhuid en de middellaag worden afgeplat. De laatste oorzaak is de verandering van het reliëf van de huid. Als je ouder wordt dan rekt je huid steeds vaker uit en uiteindelijk wordt dit uitgehold. Dit gaat sneller na je 60e.

Het is onmogelijk om een rimpel compleet te verwijderen. Echter kunnen sommige producten ervoor zorgen dat de oorzaken worden uitgesteld. De stoffen zoals pro-collagenen, hyaluronzuur en vitamine C zorgen. Deze producten zijn vaak wel prijzig, maar een rimpelbehandeling met injectable is ook prijzig. Ook zitten hier momenten tussen waarin je echt je rust nodig hebt om eventuele wonden te laten genezen.

http://www.injectableklinieken.nl/