Mijnwereldverhaal
Image default
Dienstverlening

Aansprakelijkheid toekennen bij letselschade

Aansprakelijkheid stellen van een derde

Bij het aansprakelijk stellen van schade door een derde heb je al gauw te maken met situaties zoals een verkeersongeluk, een arbeidsongeval, een beroepszieke, maar ook een medische fout door een ziekenhuis of arts valt onder letselschade. Letsel gebeurd helaas vaker dan je denkt. Van een kop-staart botsing in het verkeer tot het leveren van een ondeugdelijk of gebrekkig product. De schade die eruit vloeit noemen we letselschade en dat kan ontzettend uiteen lopen van kleine gevallen tot levensgrote impact. Wanneer bekend is wie de aansprakelijke partij is, kan al vrij snel schade verhaald worden op die persoon. Bij Schallenberg Letselschade werken wij dagelijks aan zaken voor cliënten uit het hele land en in de meest uiteenlopende zaken.

 

Ben je onlangs slachtoffer geweest van een schadeongeval in privé sfeer of op het werk? Bel dan Schallenberg Letselschade Arnhem via 053-8900945

Letselschade bij sport en spel situaties

Andere situaties waar ook vaak letsels plaatsvinden is bij sport en spel. Heel vaak natuurlijk onbedoeld of in ’the heat of the moment’ kan iemand een ander dermate schade aanbrengen dat deze enkele dagen of weken niet kan werken. Bij contactsporten zoals voetbal of hockey zijn het maken van slidings of een schouderduw onderdeel van de sport. In zulke situaties is het zeer moeilijk om letselschade toe te toepassen, omdat het risico onderdeel is van de sport.

Neemt niet weg dat letselschade wel kan plaatsvinden. Dat er een verhoogde drempel geldt, wil niet zeggen dat het een vrijbrief is voor alle soorten gedragingen. Als blijkt dat de letsel is veroorzaakt door buiten proportioneel gedrag zoals een zeer ernstige overtreding, kan zeker beroep worden gedaan op letselschade advocaat of jurist. Denk aan een ernstige tackel terwijl de bal niet in de buurt was. Maar ook het ontbreken van duidelijke regels of onvoldoende veiligheidsmaatregelen tijdens een sportles kan leiden tot aansprakelijkheid van de schade door docent, school of sportvereniging.In zulke gevallen kun je gerust de letselschade specialisten bellen van Schallenberg Letselschade.

Letselschade door dieren

Laten we niet vergeten dat ook dieren soms voor onverwachte en gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Soms kan een dier iets stuk maken wat jouw bezit is. Dan is er duidelijk sprake van materiële schade, waarbij de eigen van het dier verantwoordelijk is voor de kosten. Maar je kunt ook denk aan situaties zoals letselschade door hondenbeet of een trap door een paard. De wet schrijft voor dat de bezitter van het dier altijd aansprakelijk is voor de letselschade. Bij een hondenbeet betekent dit de eigenaar van de hond en bij een trap van een paard kan het zowel de bezitter van het paard zijn of de manege. Eigenaren kunnen hun dieren verzekeren voor dit soort situaties. In deze gevallen nemen wij direct contact op met de verzekeraar en regelen wij alles zodat jij er geen omkijken naar hebt.

GRATIS Quickscan letselschade

Wil je weten of jij kans maakt met jouw letselschade zaak? Dankzij het Quickscan formulier op onze website kun je direct zien of je zaak kans van slagen heeft. Aan de hand van enkele vragen beoordelen wij of je zaak goed genoeg is om schade te claimen. Wanneer we voldoende grondslag zien behandelen we je zaak kosteloos. Wij kunnen werken op basis van no cure no pay, omdat bij toekenning van de schade de kosten voor het inschakelen van een letselschade jurist onderdeel zijn van de schadevergoeding. Je betaalt dus niets!

https://schallenberg-letselschade.nl