Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Stijlvol en tijdloos: de boomstamtafel

Wie op zoek is naar een uniek en tijdloos meubelstuk kan niet om de boomstamtafel heen. Een boomstamtafel is een tafel waarvan het tafelblad is gemaakt van een dwarsdoorsnede van de boomstam in zijn natuurlijke vorm. Het tafelblad heeft geen rechte hoeken of lijnen, waardoor de natuurlijk uitstraling behouden blijft.

De zichtbare nervenstructuur en de herkenbare knoesten zorgen dat geen boomstamtafel hetzelfde is. Het is alsof Moeder Natuur zelf in onze meubelmakerij aan de slag is gegaan!

Duurzaam eikenhout

Bij tafels99.nl staan we garant voor topkwaliteit. Daarom worden alle boomstamtafels volledig met de hand geproduceerd. Hiervoor hebben we een vast team vakkundige meubelmakers, die het ambacht van meubelmaker volledig in de vingers hebben.

Bovendien gebruiken we voor onze boomstamtafels alleen het allerbeste eikenhout uit duurzame bron.

Hoe de boomstamtafel gemaakt wordt

Wanneer een eik gekapt wordt, bijvoorbeeld omdat deze ziek is beschadigd is, wordt het hout gedroogd en verzaagd. Door het hout in planken van 7 á 8 cm te zagen hebben we het perfecte tafelblad: dik genoeg om scheuren en “werken” te voorkomen, maar dun genoeg om sierlijk te zijn.

Als het tafelblad gezaagd is verwijderen we (handmatig) de schors. Wat de volgende stap is, is afhankelijk van de wensen van de klant. Soms geven we het hout een kleurtje, andere keren brengen we alleen een laklaag aan om de tafel te beschermen tegen stoffen die in het hout kunnen trekken zoals koffie, thee of rode wijn.

Tenslotte bevestigen we het tafelblad op het gewenste onderstel. Hiermee is de boomstamtafel compleet.

Een boomstamtafel voor iedereen

Bij www.tafels99.nl zijn we ouderwets trots op ons ambachtelijk vakmanschap. We kunnen nagenoeg elke boomstamtafel maken die je maar kunt verlangen. Denk je dat jouw wensen onhaalbaar zijn? Neem dan vooral contact met ons op. Goede kans dat je 15 dagen na je bestelling die onmogelijke tafel gewoon in je kamer hebt staan!