Mijnwereldverhaal
Image default
Aanbiedingen

De beste raamdecoratie voor op het raam in je deur!

Zit er een raam op je voordeur? Is het gemaakt van glas dat het beeld niet vertroebelt en de binnenkant blootstelt? Maak je je zorgen over privacy, vooral bij de ingang van je huis? Geen nood, er zijn manieren waarop je je voordeurraam kunt bedekken en je geen zorgen hoeft te maken dat het onhandig of zelfs gevaarlijk wordt. 

Zelfs als je deur een niet-doorkijk-achtig matglas heeft, wil je het misschien toch bedekken met een soort raamdecoratie. De reden is dat je je nog steeds zorgen moet maken over zonlicht en UV-stralen die erdoor naar binnen kunnen dringen. Dus welke deurraamdecoratie kan je misschien de vereiste lichtfiltering/beheersing bieden? Wel, wij zijn hier om je met die vraag te helpen.

Veilige raambekleding

Eén ding waar je aan denkt als je een bekleding voor het raam op je deur zoekt, is of er losse draden en kabels in zitten? Deze dingen kunnen gevaarlijk worden, vooral als je de deur zwaait om te openen en te sluiten. Daarvoor raden we je koordloze jaloezieën of draai-kiepraam raamdecoratie aan.

Snoerloze jaloezieën of rolgordijnen zijn, zoals hun naam al zegt, zonder een koord om ze omhoog en omlaag te bewegen. Ze zijn er in allerlei soorten en mogelijkheden, zoals kunststof hout en vouwgordijnen om er een paar te noemen. Deze raambekleding ziet af van een luskoord of rolketting om ze omhoog en omlaag te laten gaan, in plaats daarvan pak je ze bij het onderste deel en duw je ze omhoog of trek je ze omlaag om ze te bedienen. Door het ontbreken van een los koord hoef je je geen zorgen te maken dat het blijft haken als je de deur opent en sluit.

Een andere echt veilige vorm van raambekleding is draaikiep-raambekleding. Het wordt veilig op je raam bevestigd zonder schroeven te gebruiken, door magnetische beugels te gebruiken. Met dit zuinig ruimtegebruik hoef je niet bang te zijn dat de bekleding schommelt als je de deur opent en sluit, en voorkom je beschadiging en eventueel letsel van jou of je naasten.

Behoud natuurlijk licht 

Als je een beetje kamerverduistering wilt toevoegen maar toch een beetje natuurlijk licht wilt overhouden, dan bevelen we rolgordijnen aan. Deze rolgordijnen kun je van boven naar beneden openen, waarbij het onderste deel bedekt blijft. Het grootste voordeel dat deze soorten zonwering bieden is dat je natuurlijk licht kunt binnenlaten uit het smalle, open gedeelte bovenaan, terwijl je het grootste deel van de zonwering afschermt. Met deze eigenschap kun je privacy bewaren, want alleen een extreem lange persoon zou door het open gedeelte aan de bovenkant kunnen gluren.

https://www.raamdecoratie.com