Mijnwereldverhaal
Image default
Dienstverlening

De trend van 2017: De eiken vloer!

Tegenwoordig zitten er veel mensen met het dilemma hoe het huis precies moet worden ingericht, wordt het behang/stuc aan de muur, waaiers of egale print in het plafond, een beuken- of een eiken vloer enzovoort, over alles moet een keuze gemaakt worden. In deze blog gaan we niet over alle delen van het huis iets vertellen, we houden het bij de vloer.

Waarom nou een nieuwe vloer?

Een vloer is al sneller toe aan vervanging dan de meeste mensen denken, in Nederland hebben we de gewoonte dat als we bij vrienden/familie over de vloer komen wij onze schoenen gewoon aan houden. In andere landen is dit ongebruikelijk, hierdoor heeft een bodem in Nederland relatief weinig tijd nodig voordat deze afgeschreven is. Deze slijtage gaat heel geleidelijk, dit heeft als gevolg dat mensen het vaak niet doorhebben dat de vloer te oud is. Bij Bax Houthandel kunnen deskundigen u laten zien wat voor aanzienlijk verschil een nieuwe vloer van hout geeft aan de looks van uw interieur. Er is aanbod in vloeren van allerlei verschillende soorten hout, bijvoorbeeld een merbau- of walnoten houten vloer of een aantrekkelijke eiken vloer.

Wat maakt een eiken vloer beter dan ander hout of andere materialen?

Mensen verkijken zich vaak in de voordelen van een houten vloer, vaak wordt gekozen voor een vinylen vloer vanwege de goedkope prijs, omdat het makkelijk afneembaar is en niet gevoelig voor vlekken. Tegen deze punten is niets in te brengen, echter heeft een vinylen vloer een negatieve invloed op de gezelligheid in huis, een houten vloer, vooral een eiken vloer bevat geen diepe gleuven en is altijd met een laagje beschermt tegen vlekken. Een houten vloer is dus helemaal niet zoveel moeilijker om schoon te maken. Het grootste verschil tussen een houten vloer en een vinylen vloer is dus dat een appartement een stuk gezelliger wordt met een aantal lagen hout op de bodem.

In ons appartement zit nu sinds maart vorig jaar een eiken vloer, na bijna een jaar zijn we nog steeds enorm blij met deze keuze. De donkere kleur van het gecarboniseerde eikenhout zorgt ervoor dat de woonkamer een heel knus, antiek en stijlvol deel van het appartement wordt. Bax Houthandel kan dit punt nog beter onderbouwen en u een heel ander, positiever, beeld geven van een eikenhouten vloer, u kunt de website bezoeken, op bellen, mailen, maar de beste optie is om even langs te komen in een van onze vier showrooms.

Kijk voor meer informatie op www.baxhouthandel.com.