Mijnwereldverhaal
Image default
Hobby en vrije tijd

De vijf mooiste plekken om deze zomer te varen

De temperaturen lopen de komende weken en maanden steeds hoger op. De kinderen hebben vakantie en veel mensen nemen in de zomer zelf ook een paar weken vrij. Maar wat gaat u doen met al deze vrije dagen? Waarschijnlijk heeft u genoeg klusjes aan huis te bedenken, maar ontspannen is minstens zo belangrijk. Hoe kan dat nou beter dan door heerlijk te gaan varen op de vijf mooiste plekken van Nederland. Benieuwd naar deze plekken? U leest het in dit blog.

 

Giethoorn

Het Venetië van Nederland wordt ook wel Giethoorn genoemd. Een prachtig dorp, gelegen in Overijssel,  dat bekend staat om waterwegen tussen de huizen door. Vanaf de boot ontdekt u deze prachtige huizen en boerderijen en geniet u van al het groen dat Giethoorn te bieden heeft. Vanaf Giethoorn vaart u ook zo het nationale park Weerribben Wieden in. Het is het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een prachtig stukje natuur wat u zeker een keer gezien wilt hebben. Benieuwd of u met uw boot hierdoorheen mag en kan varen? Vraag het een jachtmakelaar.

 

Nationaal park de Biesbosch

Wist u dat het Nationaal park de Biesbosch jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers trekt? Als u er nog nooit geweest bent, is dit vast genoeg bewijs om het wel eens te gaan bezoeken. Het is het grootste natuurgebied van Nederland en ligt in Noord-Brabant. Wanneer u gaat varen in de Biesbosch, kunt u genieten van zingende en fladderende vogels. Daarnaast zijn er in het bos en aan de zijkant van het water ook vele andere dieren te vinden. Als u langzaam en stilletjes voorbij vaart, kunt u zelfs bevers tegenkomen. Een vaart door de Biesbosch moet u zeker een keer meegemaakt hebben!

 

Nationaal park Alde Feanen

Een ander nationaal park is het populaire Alde Feanen. De naam verklapt het wellicht al, maar dit park is gelegen in Friesland. Het staat bekend om zijn rustige meren. Dit gebied is het beste te verkennen per boot. Daarnaast vindt u in dit park de Friese Big Five. De Friese big five bestaat uit ooievaren, reeën, otters, roerdompen en aalscholvers. Leuk én leerzaam voor het hele gezin.

 

Haarlem

Is Amsterdam wat te druk voor een rondvaart en geniet u liever van wat rust? Dan is Haarlem de perfecte oplossing voor een heerlijk tochtje met de boot. U kunt kiezen voor een rondje door de stad en varen door de Haarlemse grachten. Houdt u meer van natuur en de oude molentjes rondom Haarlem? Dan is het heerlijk om het rondje Molenplas te nemen. In Haarlem is voor ieder wel iets te doen én te zien.