Mijnwereldverhaal
Image default
Dienstverlening

Hoe u elektrische problemen in uw huis kunt identificeren

Elektrische problemen kunnen zich op elk moment in uw huis voordoen en het identificeren ervan is erg belangrijk om elektrische gevaren te voorkomen. Laten we eens kijken naar enkele problemen die u gemakkelijk kunt identificeren voordat ze schade aan uw elektrische systemen veroorzaken – Warme of vonkende stopcontacten en schakelaars. Als je lichtschakelaars warm zijn als je ze aanraakt of een stopcontact vonkt, bel dan direct een professionele elektricien Oss om te kijken of je bedrading gerepareerd moet worden of het armatuur vervangen moet worden. Een ander probleem dat u mogelijk kunt identificeren, zijn zoemende geluiden. Normaal gesproken zouden uw schakelaars en stopcontacten geruisloos moeten werken. Als u krakende of zoemende geluiden hoort wanneer u de stekker in het stopcontact steekt, zorg er dan voor dat u de stroom onmiddellijk uitschakelt en raadpleeg een professionele elektricien. Flikkerende lichten – Dit geeft meestal aan dat er een stroomstoot is. Dit gebeurt meestal wanneer uw apparaten eisen stellen aan het elektrische systeem die het niet aankan. Deze pieken kunnen een negatief effect hebben op zowel uw elektrische armaturen als apparaten. Als flikkerende lampen te vaak voorkomen, is het misschien tijd om te overwegen de bedrading in uw huis te upgraden.

Problemen met schakelaars en stroomonderbrekers

Gebroken lichtschakelaars en losse stopcontacten zijn ook enkele van de elektrische problemen die u kunt identificeren. Als stopcontacten of schakelaars niet meer werken of slechts af en toe werken, kan dit een teken zijn van losse bedrading en dat is op zichzelf een mogelijkheid voor mogelijke brand. Ook losse stopcontacten kunnen u een elektrische schok geven. Controleer daarnaast af en toe het gebied rond uw plafond armaturen op warmte die kan wijzen op een gebrek aan voldoende isolatie, wat een potentieel brandgevaar kan opleveren. Overweeg daarentegen om over te stappen op light-emitting diode (LED)-lampen, omdat deze niet zoveel warmte produceren als gloeilampen.

Problemen met stroomonderbrekers

Stroomonderbrekers of zekeringkasten zijn ontworpen om te trippen wanneer er een overbelasting in een circuit is. Struikelen voorkomt oververhitting en elimineert brandgevaar. Wanneer struikelen echter te vaak gebeurt, moet u waarschijnlijk een elektricien inschakelen en deze uw hele elektrische systeem laten onderzoeken. Houd er ook rekening mee dat dieren zoals ratten of muizen graag elektrische draden eten, beschadigde bedrading is een duidelijk brandgevaar. Als u dus tekenen van knaagdier activiteit in uw huis ziet, controleer dan op tekenen van schade. Dit is dus hoe u een aantal elektrische problemen in uw huis kunt identificeren.