Mijnwereldverhaal
Image default
Rechten

Bent u opzoek naar een familierecht advocaat in Groningen?

Gaan u en uw partner uit elkaar en bent u opzoek naar een familierecht advocaat in Groningen? Dan kan het verstandig zijn om u te verdiepen in het familierecht en wat een familierecht advocaat voor u zou kunnen betekenen.

 

Wat is het familierecht?

Het familierecht is een onderdeel van het burgerlijk recht dat zich bezighoudt met alles wat speelt binnen een familie van het leven, van (voor) de geboorte tot (na) de dood. Het familierecht heeft zowel betrekking op materiële als immateriële belangen, waar ik veel gevallen sterke emoties bij komen kijken.

 

Onderdelen van het familierecht zijn onder andere geboorte, de voltrekking van een huwelijk, een (echt)scheiding, alimentatie, gezag en andere zaken die in verband staan met de gesteldheid, familiebetrekkingen en bevoegdheden van personen.

 

Waarom een familierecht advocaat?

In Nederland is het in veel gevallen noodzakelijk of zelfs verplicht om je binnen het familierecht bij te laten staan door een advocaat. Een familierecht advocaat is verplicht wanneer het gaat om de volgende gevallen:

 

–        Echtscheidingsprocedure of scheiding van tafel en bed

–        Ontbinden van een geregistreerd partnerschap

–        Omgang en gezag over het kind tussen beide ouders

–        Gezamenlijk gezag aanvragen bij de rechter

–        Vaststellen, wijzigen of stopzetten van de alimentatie

–        Vaststellen of ontkennen van het vaderschap

–        Aanvragen van adoptie

–        Wijzigen van een voornaam

 

Voor bovenstaande zaken geldt namelijk een verplichte procesvertegenwoordiging, zonder advocaat kunnen deze zaken dus niet geregeld worden. Daarnaast is een advocaat de enige die een verzoekschrift kan indienen bij de rechtbank en daarmee ook de enige die zaken officieel kan maken.

 

Er zijn zaken die zonder advocaat geregeld kunnen worden, maar ook hiervoor geldt dat het verstandig kan zijn om een advocaat te nemen. Een goede advocaat heeft meer kennis van zaken, kan u advies geven en juridische hulp verlenen. Daarnaast is een familierecht advocaat er om u te verdedigen wanneer dit nodig is en vecht hij/zij voor uw belangen.

 

Familierecht advocaat Groningen kan u bijstaan op het gebied van: echtscheiding, alimentatie, gezag, omgang, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing, afstamming, mediation en overlegscheiding.

 

Met welke vorm van het familierecht u ook te maken krijgt, laat u bij staan door een familierecht advocaat!

 

Waar vind ik een familierecht advocaat?

Wilt u zich laten bij staan door een familierecht advocaat, dan kunt terecht bij verschillende advocatenkantoren. Of u nu op zoek bent naar een familierecht advocaat in Groningen, Utrecht Limburg, verspreid over heel Nederland zitten verschillende advocaten die u graag bij staan!

https://henkelmanvannimwegen.nl/