Mijnwereldverhaal
Image default
Rechten

Wat houdt warenwetbesluit in?

Er gelden in Nederland vaak veel wetten ook gelden die voor eet en drinkwaren, maar welke wetten heb je daarvoor. Zo heb je bijvoorbeeld het warenwetbesluit maar wat houdt nou het warenwetbesluit in? Dit betekent niet meer dan een uitvoeringsbesluit van de warenwet. In deze wet staan regels waar bedrijf aan moeten voldoen als hun bedrijf binnen deze categorie valt. Dit is erg belangrijk en hier worden bedrijven bijna altijd wel op gecontroleerd. Dus deze warenwetbesluit zorgt ervoor dat bedrijven zich houden aan de wetgeving van Nederland over de eet en drinkwaren. En dat is erg belangrijk om te doen, want hier word je op gecontroleerd en het is illegaal als jij je niet aan de regels van deze wet houdt.

Wat valt allemaal onder het warenwetbesluit?

Als jij je aan het warenwetbesluit moet houden dan heb je daar een paar regels voor waar je aan moet volden, maar wat houdt het warenwetbesluit in en welke regels vallen daar allemaal onder. Je moet natuurlijk met jouw bedrijf voldoen aan een goede hygiënische werkwijze als je wilt voldoen aan de regels van het warenwetbesluit. Dat is één van de belangrijkste regels die valt onder deze wet, want je wilt natuurlijk wel dat als het om eet of drinkwaren gaat dat dat hygiënisch gebeurt. Je wilt natuurlijk niet mensen ziek maken of ergens mee besmetten dat geeft jouw bedrijf namelijk een slecht imago.

Waarom moet je voldoen aan de warenwetbesluit regelgeving?

Als je een bedrijf hebt en je valt onder de categorie van deze wet dan is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je bedrijf voldoet aan de regels van het warenwetbesluit. Anders is het illegaal om je bedrijf in Nederland open te houden. En dit is omdat ze in Nederland ervoor willen zorgen dat alles netjes en volgens de regels gebeurt en dat wordt dus ook vaak gecontroleerd.

https://rdmg.nl/wet-en-regelgeving/warenwet/