Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Hoe krijg jij meer vakantiegevoel in huis?

Vakantiegevoel is eigenlijk natuurlijk een beleving die je niet kunt evenaren. Toch kun je wel het gevoel te pakken krijgen. Veel te vaak slipt het vakantiegevoel alweer heel snel door de vingers. Het is niet iets om vast te houden. Dat is sowieso de verkeerde term. Het gaat juist erom met een vakantiegevoel dat je ontspannen bent, in het moment. Dat is juist loslaten aan verleden en toekomst. Toch zijn er wel dingen die voor wat vakantiegevoel in huis zorgen. Lees je mee?

Wereldkaart met wandecoraties van hout.

Wanddecoraties van hout, stralen al snel een warm en aards gevoel uit. En is juist net dat aardse, wat je in het nu houdt. Natuur is de manier om in het nu te blijven. Hout is daar een onderdeel van. Natuurlijk werken planten ook goed voor die natuurlijke beleving. Wil je het helemaal top maken? Kies dan voor wanddecoraties van hout die een wereldkaart uitbeelden.

Souvenirs

Ook souvenirs kunnen je een vakantiegevoel geven. Alleen, dan is het wel een vakantiegevoel van een vakantie die je al gehad hebt. Beter is om te kiezen voor afwisseling. Het staat je natuurlijk vrij om dingen te kopen die bij jou een vakantiegevoel geven.

Zonnig huis

Ben jij van de zonvakanties? Dan is de kans groot dat jij je blij voelt van veel licht en zon. Zorg er dus voor dat jouw huis lekker zonnig is. Laat de ramen zoveel mogelijk licht naar binnen schijnen en zet desnoods spiegels op zo’n manier neer dat je wat extra licht opvangt. Verder geven witte muren ook een zonnig gevoel.

Nieuwe ervaringen

Het geheim van het vakantiegevoel is vaak dat je juist uit je vertrouwde omgeving bent en daardoor je zo bewust bent van het nu. Vooral omdat je op vakantie niets moet. Tenminste niet werken, geen deadlines, dat soort dingen.

Het is juist soms fijn om thuis vertrouwd in een cocon te zitten. Dat is niet per se slecht. Het is meer een cyclus. En als je te veel in jouw cocon zit, dan ga je in slaap vallen. Bij wijze van spreken dan, meestal soms val je echt in slaap. Merk je dat je in slaap valt en uit het nu bent? Zoek dan de afwisseling op. Luister naar je gevoel: die weet precies wat jij nodig hebt. Maar wis stil, want jouw hart praat juist daar in de ruimte waar het stil is…