Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Aandacht voor uw energierekening

Als het weer warmer wordt, kan ons energieverbruik omhoog schieten. We moeten onze huizen zo energiezuinig mogelijk maken om hoge stroomkosten te voorkomen. Oplossingen vinden om energie en geld te besparen kan ingewikkeld zijn, dus waar beginnen we? Met behulp van energystar.gov en energy.gov onderzoeken we de energie die wordt verbruikt door veelvoorkomende huissystemen, apparaten en gadgets, en ontdekken wat de meeste energie verbruikt en doen aanbevelingen over hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken om uw stroomverbruik te verminderen en dus kosten te besparen. Kilowattuur, of kWh, is de maateenheid voor het elektriciteitsverbruik. We berekenen dagelijkse kilowattuur door de uren die elke dag worden gebruikt te vermenigvuldigen met de wattage van een item of systeem bij het schatten van de energievraag.

Waaruit bestaat het grootste deel van uw elektriciteitsrekening?

Gebruik plafondventilators om de werklast van uw HVAC-systeem te verminderen. Dit doet u door ze in de zomer tegen de klok in en in de winter met de klok mee te laten draaien, de thermostaat in te stellen op 78 ° F in de zomer en 65 ° F in de winter. Zorg er daarnaast voor dat uw airconditioner en oven jaarlijks worden afgesteld, u uw gordijnen dicht trekt tijdens zonnige zomerdagen en juist opentrekt op zonnige winterdagen om gratis warmte binnen te krijgen. Zorg ook dat u filters en uitlaten tijdens afstoft en of uitzuigt om verstoppingen te voorkomen. Uw boiler is een ander veelgebruikt item dat goed is voor 14% van het energieverbruik van uw huis. Verlaag uw energierekening door de temperatuur van uw boiler te verlagen tot 120 graden Fahrenheit of lager, een oudere boiler in een isolatiemantel te wikkelen, de warmwaterleidingen te isoleren, uw boiler lager te zetten als u op vakantie gaat, waterbesparende installaties te installeren douchekoppen en kraan beluchters, en te upgraden naar een zonneboiler.

Apparaten en hun impact op uw elektriciteitsrekening

Huishoudelijke apparaten maken ongeveer 13% uit van de gemiddelde stroomkosten. Een typische koelkast verbruikt 225 watt en als je hem de hele dag gebruikt, verbruik je elke maand 162 kWh. Wasmachines en drogers verbruiken ongeveer 5% van de elektriciteit in uw huis. Het totale stroomverbruik van deze items is 3045 watt. Uw wasmachines zouden ongeveer 91 kWh per maand verbruiken als u ze een uur per dag zou gebruiken. Het gebruik van een oven van 2500 watt en een fornuis van 1500 watt op middelhoog vuur gedurende één uur per dag resulteert in respectievelijk 75 kWh en 45 kWh per maand. Deze apparaten, vooral uw oven, kunnen uw huis warmer maken en uw airconditioner meer belasten. Het is essentieel om de hulp in te roepen van een elektricien bij u in de buurt. Wanneer u in de omgeving Lelystad bent, kunt u contact opnemen met een elektricien Lelystad.