Mijnwereldverhaal
Image default
Vakantie

Tips voor bijzondere vakantieverblijven

 Een welverdiende vakantie is hoe dan ook heerlijk. Maar, als je elk jaar de vakantie op dezelfde manier invult, is het wellicht een keertje tijd voor wat anders. Zeg maar dag tegen je tentje op de plaatselijke camping. We geven je een aantal gouden tips voor originele, bijzondere en vooral hele fijne vakantieverblijven.  

Vorstelijk verblijf 

Een van de meest opvallende verblijven is het kasteelhuisje in Hardenberg, Overijssel. Hier kan je met een ruime groep van maar liefst tien personen een geweldige vakantie beleven. Geniet van de rust van de omgeving en de gezelligheid van de groep. Zeker voor de kinderen is het uiterlijk van het huisje een dikke plus. Met de kenmerkende kantelen lijkt de accommodatie namelijk net op een echt kasteel. Op vakantiepark ’t Rheezerwold, waar je dit bijzondere huisje vindt, is overigens sowieso genoeg te beleven voor jong & oud. 

Tiny house 

Tiny houses worden steeds populairder. Dat is zeker goed te begrijpen, want je hebt alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Het is lekker knus en daarom ook al snel gezellig. Ideaal voor een vakantie met je partner of natuurlijk met een goede vriend. Quality time gegarandeerd. Je vakantie in één van deze schitterende kleine huisjes vieren is dus zeker een aanrader. Al helemaal als ze zich midden in de natuur bevinden. 

Bungalow aan zee 

Veel mensen voelen de behoefte om tijdens de vakantieperiode naar de zee te trekken. Dat is natuurlijk super logisch. Heerlijk op het strand luieren. Af en toe het water in of genieten van heerlijke lange strandwandelingen. Zonsondergangen, spelende kinderen, rollende golven en een kenmerkende, ongeëvenaarde zilte zeelucht. Alleen bij de gedachte kom je al tot rust. Wat helemaal ideaal is, is een bungalow op loopafstand van de kust. Kijk bijvoorbeeld eens naar een vakantiehuis in Callantsoog of bekijk één van de prachtige vakantiehuisjes in Julianadorp 

In een boomhut 

Geen zorgen, de boomhut is niet meer zoals je ‘m uit je kindertijd herinnert. In het dorpje Ruinen, te vinden in Drenthe, staat midden in de natuur een geweldige luxe boomhut. Je hebt zelfs een hottub tot je beschikking dus aan luxe geen gebrek. Begin direct vanuit je vakantieverblijf aan een heerlijke natuurwandeling of een sportieve fietstocht. Of zit lekker knus bij het haardvuur, onder het genot van een goed drankje. De boomhut is voor maximaal zes personen en is gelegen op een kleinschalig vakantiepark met een zwembad. Klinkt als de ideale vakantie, toch?