Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Hoe elektriciteit ons huis van stroom voorziet

Elektriciteit is essentieel voor de werking van uw huis. We vertrouwen op het elektrische systeem van ons huis om ons elektriciteit te geven wanneer en wanneer we het nodig hebben, of we nu tv kijken, onze verwarmings- en koelsystemen gebruiken of onze telefoons opladen. Van een systeem van externe stroomdraden of een ondergrondse verbinding, komt elektriciteit uw huis binnen via een service kop. Twee 120 volt-kabels en één neutrale draad vormen een conventionele service kop, die elektriciteit levert aan verlichting en apparaten door het hele huis. Standaard huishoudelijke apparaten worden gevoed door 120-volt circuits, die één fase van de elektrische voeding nodig hebben. Het is belangrijk om ten koste van alles prioriteit te geven aan veiligheid. Het kan daarom helpen contact op te nemen met ervaren professionals, zoals een elektricien, voor uw elektrische behoeften.

Uw elektrische systeem leren kennen

Waar stroom je huis binnenkomt, bevindt de elektriciteitsmeter zich buiten. Deze gadget wordt gebruikt om te berekenen hoeveel stroom er in uw huis wordt gebruikt. Uw elektriciteitsbedrijf bewaakt de meter, die wettelijk beschermd is; zich ermee bemoeien is zowel gevaarlijk als onwettig. Het centrale distributiepunt voor het leveren van stroom aan schakelaars, stopcontacten en apparaten door het hele huis is het elektrische servicepaneel. Het servicepaneel, dat zich in de buurt van de elektriciteitsmeter bevindt, is uitgerust met stroomonderbrekers of zekeringen die de stroom naar de circuits onderbreken als het elektrische systeem uitvalt. Het proces van het verbinden van een elektrisch systeem met de aarde met behulp van een draad staat bekend als aarding. Door een aardingsstaaf te gebruiken om een ​​derde kanaal te bieden voor het transporteren van elektriciteit in het geval van kortsluiting of overbelasting, voegt aarding essentiële bescherming toe tegen elektrische schokken en elektrocutie. Aarding helpt om de persoon die op het systeem werkt, het systeem zelf en alle aangesloten apparaten en apparatuur te beschermen.

Bescherming tegen elektrische incidenten

Een servicepaneel bevindt zich in elk huis en verdeelt de stroom naar schakelaars, stopcontacten en apparaten. Meestal bevindt het servicepaneel zich in de kelder, garage of bijkeuken. Hier kunt u de stroomtoevoer naar een circuit herstellen nadat het is uitgeschakeld vanwege kortsluiting of overbelasting. Hier schakelt u ook de stroom naar een circuit uit voordat u aan een klus begint of een reparatie uitvoert. In alle service panelen zijn zekeringen of stroomonderbrekers geïnstalleerd om de draden in elk circuit te beschermen tegen oververhitting en het veroorzaken van brand. Zekeringen en stroomonderbrekers zijn veiligheidsmaatregelen die helpen voorkomen dat het elektrische systeem van uw huis overbelast raakt en brand veroorzaakt.