Mijnwereldverhaal
Image default
Zorg

Hulpmiddelen voor kinderen met een concentratiestoornis

In Nederland zijn er een hoop kinderen die last hebben van een concentratiestoornis. Zij hebben er moeite mee om lange tijd stil te zitten of huiswerk te maken. Zowel voor ouders als voor leraren in de klas kan het ontzettend vervelend zijn. Het is moeilijk om deze kinderen rustig te houden. Gelukkig komen er steeds meer hulpmiddelen op de markt die kunnen helpen om je beter te kunnen concentreren. Heeft uw kind ook last van concentratieproblemen lees dan snel verder wij hebben namelijk een aantal handige hulpmiddelen voor je opgezocht.

Betere concentratie middels een wiebelkussen

Een wiebelkussen is een voorbeeld van een hulpmiddel dat goed kan helpen om de concentratie te verbeteren. Wanneer kunnen hier op zitten is het concentratievermogen direct een stukje beter. Een bijkomend voordeel is dat ook de houding van de kinderen verbeterd. Hiermee sla je dus twee vliegen in één klap.

Kauwsieraden gebruiken

Kinderen die ze goed moeten kunnen concentreren gaan vaak ergens ontbijten. Dit kun je bevorderen door speciale hulpmiddelen te kopen. Er zijn meerdere soorten kauwsieraden die kinderen kunnen gebruiken om op te kauwen in de bijvoorbeeld de les of thuis tijdens het maken van huiswerk.

Met dit soort hulpmiddelen is concentreren een stuk makkelijker. Je wilt natuurlijk niet als ouder direct dat je kind voorgeschreven middelen van de dokter gebruikt voor betere concentratie. Het is daarom altijd goed om eerst gebruik te maken van dit soort hulpmiddelen en vervolgens te kijken naar andere opties. Natuurlijk zijn deze hulpmiddelen geen wonder middeltjes, maar het kan je kind zeker helpen om net dat zetje in de goede richting te geven. Daarnaast zijn er hulpmiddelen vaak ook nog relatief goedkoop vergeleken met andere dure opties. Kijk de snel eens tussen de hulpmiddelen die er zijn en proberen een aantal het voor je kind, de kans is groot dat zei je veel profijt van hebben.