Mijnwereldverhaal
Image default
Vakantie

Let op het openbaar vervoer in curacao is niet zo goed als in nederland

Ga je binnenkort op vakantie naar Curacao of zit je er over na te denken om een reis naar het eiland te boeken? Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn voordat je op reis gaat. Er zijn verschillende redenen waarom het wordt aangeraden om een auto te huren tijdens je vakantie op Curacao. Lees verder en ontdek de drie belangrijkste redenen.

Hoewel je in Nederland waarschijnlijk gewend bent dat je overal kan komen met het openbaar vervoer, is dat op Curacao helaas niet het geval. Er rijden een wel aantal bussen op het eiland, maar helaas rijden die bussen niet op vaste tijden en zijn ze niet altijd even betrouwbaar. Het klinkt misschien bizar, maar vaak rijden de bussen alleen als de chauffeurs zin hebben om te rijden. Daarnaast is het niet veilig om te lopen langs de wegen. Kom niet voor verrassingen te staan en huur een auto, zodat je overal naartoe kan.

Als je een taxi neemt op Curacao, ben je vaak duur uit. Een taxi is op Curacao veel duurder dan we in Nederland gewend zijn. Ook als je van plan bent om alleen maar korte ritjes te maken, is het huren van een auto goedkoper dan het reizen met de taxi. Als je een eigen huurauto hebt op het eiland, hoef je ook niet steeds te wachten totdat je taxi arriveert.

Veel hotels op het eiland bieden eigen pendelbussen aan naar Willemstad en naar verschillende strandjes. Als je hier gebruik van wil maken, ben je wel volledig afhankelijk van het schema van je hotel. Daarnaast zijn er een heleboel prachtige plekken op het eiland waar je niet naartoe kan, omdat het hotel geen pendeldienst heeft naar die plaats. Kies voor vrijheid en huur een auto voor je vakantie naar Curacao.

https://www.autoverhuurwillemstad.com