Mijnwereldverhaal
Image default
Kunst en Kitsch

Leuk: Schilderen op nummer bloemen

Het is eigenlijk iets van vroeger wat weer helemaal terug komt: nauwkeurig schilderen op nummer bloemen. Vroeger deed je dat als je niet zo goed kon tekenen, schilderen op nummer bloemen. Ook deden we het vaak zonder de uitkomst te weten, dan verschenen kunstwerken uit het niets. Vaak is er een pakket met het canvas en de verf. Tegenwoordig zijn er veel soorten schilderen op nummer bloemen, van gemakkelijk voor kinderen tot erg precies voor volwassen. Het voordeel van schilderen op nummer bloemen is dat er veel kleuren worden gebruikt zodat u altijd eindigt met een kleurrijk resultaat. Een erg gezellige activiteit voor de hele familie dus. Ook heeft het dezelfde therapeutische werking als kleuren voor volwassen.

Rust en resultaat

Doordat u niet veel hoeft te denken en er niet veel ruimte is voor fouten, is schilderen op nummer bloemen een erg rustgevende activiteit. Ook is de zekerheid van een vast resultaat een rustgevende gedachte. Het leuke aan schilderen op nummer bloemen is dat er achteraf nooit een grote fout in blijkt te zitten. Ook is achteraf nooit aan het schilderij te zien dat er nummertjes onder verstopt zitten, niemand zal ooit de hulp die u heeft gehad zien.

Variatie

Er is veel variatie in het aanbod in de schilderijen. Een leuke manier om zelf voor originaliteit en afwisseling te zorgen is door de kleuren een ander nummer te geven. Dit geeft de schilderijen een totaal andere look. Zo lijkt het ook meer op moderne kunst, sinds de meeste schilderijen dezelfde stijl hebben. Ook is er veel variatie in de onderwerpen sinds er zoveel bloemen zijn, van roosjes tot vergeet me nietjes tot lelies tot hortensia’s tot paardenbloemen tot fruitplanten tot bamboe en zo voorts. Ook zijn er natuurlijk andere onderwerpen voor schilderijen zoals stillevens, huizen, dieren, kinderen, portretten, bossen, natuuraanzichten, sporten, auto’s, wateren en nog veel meer.