Mijnwereldverhaal
Image default
Telefonie

Wat is er nieuw aan de iPhone 6s Plus?

Wat is er nieuw aan de iPhone 6s Plus?

Veel verandert er de laatste tijd niet op smartphone gebied. De schermen worden scherper en de accu’s gaan langer mee. Waterdichte telefoons kennen we al een tijdje en ook multi-touch is ingeburgerd. Apple zet met zijn nieuwste telefoons een kleine stap voorwaarts. Zij introduceren namelijk een nieuwe techniek voor touchscreens. Wat is dat dan voor bewonderenswaardige nieuwigheid? Nou op de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus zit tegenwoordig 3D Touch. Deze nieuwe touchscreens zijn in staat om bewegingen in drie dimensies te registreren.

Wat kun je met 3D Touch?

Zoals genoemd herkent het scherm aanrakingen in drie richtingen, namelijk naar links, naar rechts en de diepte in. De iPhone 6s Plus herkent hoe hard jij op het scherm drukt. Het vegen om bijvoorbeeld van pagina te wisselen, het aantikken en het knijpen om in en uit te zoomen werkt nog steeds hetzelfde. De nieuwe functie die je krijgt op deze smartphone doopt Apple Peek en Pop. Die functie is nu mogelijk vanwege de pressiesensoren in het scherm van de nieuwe iPhone.

Wat je eraan hebt

Als je 3D Touch gebruikt dan geeft de nieuwe iPhone 6s Plus dat te kennen door een klein tikje. Op die manier weet je wanneer je gebruik maakt van Peek en Pop. Maar dat laatste is natuurlijk het meest interessant. Peek is de nieuwe functie, waarmee je als het ware kan spieken wat iets is, voor je het opent. Je doet dit door zachtjes op het scherm te drukken. Je kunt bijvoorbeeld de inhoud van een e-mail of webpagina inzien, zonder deze daadwerkelijk te openen. Pop is de functie, dat je iets kunt openen door te drukken op het scherm. Je gebruikt dus eerst Peek om te zien wat iets is. Vervolgens druk je iets harder om het te openen met Pop.

http://iphone6plusabonnement.nl