Mijnwereldverhaal
Image default
Toerisme

Wintersport in Ardennen

Ongeacht het seizoen, Arden kan u fascineren. De omgeving en de uitgestrekte natuurlijke omgeving laten uw dromen uitkomen en nodigen u uit om te wandelen en sporten! Er is geen betere manier om de omgeving te verkennen dan te genieten van leuke sportactiviteiten.

Zoals we allemaal weten, zijn de Ardennen een ideale speeltuin voor mountainbikers. Er zijn eindeloze routes en circuits langs het water of door het bos. En elk niveau heeft het: of je nu een intens mountainbikeweekend wilt doorbrengen of wilt ontspannen met je gezin, iedereen heeft een parcours. U kunt enkele routes downloaden van de website “Wallonia Cycling” of via La Maison de la Randonnée-GTA, waar al enkele routes staan ​​vermeld.

De Ardennen lokken echter niet alleen vakantiegangers met mountainbiken. Ontdek hier 10 andere sportactiviteiten (de ene is specialer dan de andere) om te proberen met vrienden, familie of trouwe viervoeters.

Plezier in de winter

Beginners, gevorderden of professionele trailers vinden het altijd leuk in de Ardennen. Het gebied staat vol iconische wandelpaden en sportroutes, heuvelachtige landschappen, hoogteverschillen en een charmante omgeving. Een paar uur wandelen in een natuurlijke omgeving is in de winter erg gunstig. De vzw Extratrail is actief in Jalhay, Spa, Malmedy, Stavelot, Stoumont, Tux en Trois- Ponts) biedt “5, 10, 20, 30, 40 en 157 kilometer routes per persoon” aan.

Ter herinnering: u kunt deze paden het hele jaar door betreden, tenzij u tijdens het jachtseizoen bepaalde gebieden niet mag betreden. Om veiligheidsredenen moet de informatie in het bos worden opgevolgd.

Uw hond als partner

Heb je gehoord van offroad-motorfietsen? Dit is een gratis activiteit waarbij eigenaren en honden hun benen (of poten) kunnen strekken tijdens actieve wandelingen (of zelfs joggen). in principe? De hond trekt aan zijn baasje en respecteert het tempo van de hond. wat vind je ervan? De heup van de hardloper is voorzien van een comfortabele brede riem. De hond dient een comfortabele veiligheidsgordel te dragen (de veiligheidsgordel is belangrijk om te voorkomen dat uw hond gewurgd wordt), en zich met de hondenbezitter te verbinden door middel van een lange riem met een schokdemper. Het voordeel is dat je deze sporttraining met dieren overal kunt beoefenen. Ook in de Ardennen is de voorwaarde dat honden het tafereel mogen betreden. Diverse dierenwedstrijden georganiseerd in de Ardennen.

Comfortabele wandeling

Er zijn talloze verkeersborden in de Ardennen. In het weekend kan je in groepsverband door de omgeving toeren in de “Parade Adeps” (Adeps is de tegenhanger van de Vlaamse Bloso). Deze georganiseerde wandelingen (afstanden van 5 tot 20 kilometer) zijn erg interessant en gratis. Bepaalde familieroutes zijn geschikt voor iedereen, ook voor wandelaars met kinderwagens en mensen met beperkte mobiliteit. Beloning: Bij aankomst is er meestal gelegenheid om thuis te drinken en / of te snacken om ervaringen uit te wisselen.

Genieten

Na het sporten is er niets beters dan genieten van gezonde tijd met vrienden of familie. Er zijn zoveel dingen die ons vakantiehuis kan doen …

Bij de Ardense Watelopen

Onverschrokken rivierliefhebbers zullen blij zijn: kanoën in de winter. Meer specifiek in packraft. Een packraft is in feite een kleine opblaasbare kajak die je in een rugzak kunt pakken en snel kunt opblazen om het water te raken.

Reis door het bos op een elektrische scooter

Gebruik een elektrische step om de Ardennen naar eigen wens (en niveau) te verkennen. Deze scootmobiel is geschikt voor elk terrein en het is een goede keuze voor mountainbikes voor degenen die liever verhoogd worden in plaats van trappen. Ardenne Activity verzorgt een tocht van ongeveer 20 kilometer, waarbij een gids u zonder veel moeite en vooral zonder lawaai begeleidt door het “Mooie gebied van de Hoge Venen”. East Valley Events biedt dezelfde evenementen aan in Ondenval. Mensen met een beperkte mobiliteit kunnen deelnemen aan Quadrix, een volledig voor hen ontworpen volledig geveerde rolstoel.

Schaatsen op de kunstijsbaan

Schaatsen in het wild is gevaarlijk. Voor degenen die van schaatsen houden, kunnen kunstijsbanen in de winter bijna overal worden geïnstalleerd. In Alle-sur-Semois in de Semois, is de ijsbaan van het recreatiepark Récréalle toegankelijk voor iedereen onder de zes jaar.

Omgeving tijdens het skiën

Skijring is een combinatie van wintersport en paardrijden. In de Ardennen worden skiërs getrokken door de paarden van de Aldennen voor een buitengewone reis op de luchthaven van Saint-Hubert. Degenen die niet comfortabel skiën, kunnen genieten van reizen met een rubberen band. Als u aan het skiën bent op St.Hubert Airport, kunt u ook deelnemen aan een watersportshow. Net als in het meest sneeuwzekere gebied ter wereld trekken de sledehonden aan de modderige honden.

Over het avontuur met een sneeuwpop

Trek sneeuwschoenen aan op de pistes van Baillet in Champlon, Tenneville, en verken de charmante omgeving van de Ardennen. Voor wandelaars die graag blijven wandelen in de winter en bij zware sneeuwval is deze winterdiscipline inmiddels een recreatieve sport geworden.

Langlaufen met slee

De Ardennen is een ideale plek voor wintersport. Met behulp van een snowboard of slee glijdt u in een charmante omgeving de piste af. U kunt in verschillende skigebieden genieten van deze sport- en gezinsactiviteiten (en ter plaatse materiaal huren). Deze omvatten het skigebied Waimes, het skigebied Ovifat en Barack Michel (Jalhay).

Aan welke activiteiten ga je deze winter deelnemen?

avontuurlijke wandelingen ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html