Mijnwereldverhaal
Image default
Energie

Zonnepanelen kopen Friesland

Particulier of op je huis

Als je opzoek bent naar zonnepanelen kan je zonnepanelen kopen in Friesland. Je kunt zonnepanelen kopen om deze op verschillende plekken te plaatsen. Dit kan voor particulier gebruik zijn op bijvoorbeeld je huis. Dit is ook de meest voorkomende manier waarop zonnepanelen worden besteld. Ook kun je zonnepanelen kopen in Friesland voor op het dak van een bedrijf of in een zonnepanelen park. Het is handig om te informeren bij de leverancier die je gekozen hebt over welke zonnepanelen het beste passen bij het ‘project’ waarvoor je de zonnepanelen gaat gebruiken. Zo gebruik je andere zonnepanelen op een dak van een huis dan in een zonnepanelen park.

 

Soorten zonnepanelen

Zoals al eerder gezegd kan een zonnepanelen kopen Friesland leverancier advies geven over welke soort zonnepaneel geschikt is voor jou. Echter is het handig om je zelf ook een beetje in te lezen over welke zonnepanelen er op de markt zijn en welke functie ze precies hebben.

De volgende soorten zonnepanelen zijn er:

–       Monokristallijn: dit soort zonnepaneel is zeer geschikt voor kleine daken omdat er minder dan m2 nodig is. Het rendement is zeer hoog. Dit houd in dat de opbrengst per m2 erg hoog is. Daarnaast zijn de panelen ietsje duurder dan polykristallijn zonnepanelen. De paneel bestaat uit één kristal en is ideaal voor mensen die het maximale rendement willen behalen met een kleine oppervlakte

–       Polykristallijn: dit soort zonnepaneel is ideaal voor grote oppervlaktes. Het rendement is goed en de panelen zijn goedkoper dan monokristallijn. Dit paneel bestaat uit meerdere kristallen en is ideaal wanneer ruimte op het dak geen rol speelt.

–       Amorf: dit soort zonnepaneel is geschikt voor onder andere voertuigen en voorgevels. Dat komt omdat de panelen buigzaam zijn. Daarnaast is het rendement laag en zijn de panelen goedkoper dan monokristallijn. Dit paneel bevat geen kristallen maar is gemaakt van amorf silicum.

–       Glas-glas: dit soort panelen staat bekend over zijn lange levensduur. Verder is het rendement van deze panelen zeer hoog en zijn de panelen duurder dan alle bovenstaande panelen. Een groot voordeel aan deze panelen is dat ze een stuk minder degraderen dan de andere panelen. Dit houd in dat ze constant dezelfde opbrengst leveren.

https://sinnergie.nl/zonnepanelen-kopen/