Mijnwereldverhaal
Image default
Muziek

Altijd naar de radio luisteren waar je maar wil

Een lekker muziekje op de achtergrond of juist lekker snoeihard, het is wel erg lekker zo af en toe. Gelukkig is meer dan genoeg keuze en zit er altijd wel voor jou tussen. Programma’s zoals Youtube en Spotify stellen je snel en eenvoudig in staat om zelf een leuke afspeellijst samen te stellen maar ook online radio is een goede optie als je je liever wat meer laat verrassen

Radio luisteren deden we nog niet zo lang geleden allemaal nog via de ether. Echter, nu gaat bijna alles digitaal en de radio is daar geen uitzondering op. Het biedt veel mogelijkheden, waaronder heel veel meer keuze. Op de ether was er maar een beperkt aantal plekken beschikbaar en gold in die zin dus ook dat vol echt vol was. Er moest eerst iemand uit om er weer iemand bij te kunnen voegen. Dat leverde een heftige concurrentiestrijd op met zelfs piraterij tot gevolg. Dat lijkt in eerste instantie vrij onschuldig en misschien zelfs een effectieve manier om betaling te omzeilen maar zo konden hulpdiensten er soms ook niet doorheen komen en dat is natuurlijk wel erg vervelend.

Met de digitalisering van de radio is er ook ruimte gekomen voor meer nieuwe spelers en uitbreiding van bestaande spelers. Met een geschikte stream kan nu feitelijk iedereen een uitzending doen op de ‘radio’. Iedereen, ook de grote namen, nemen maar wat graag deel aan deze trend waarbij je ook eigenlijk niet achter kan blijven.

Mensen luisteren ook allang niet meer alleen thuis of op het werk naar de radio. Om op te kunnen botsen tegen de diensten waarbij je zelf afspeellijsten kunt samenstellen, moeten zij ook mee in de nieuwste ontwikkelingen. Veel mensen willen ook graag radio luisteren via hun mobiele telefoon, dus de meeste radiostations bieden tegenwoordig ook een mobiele stream aan.

http://www.radioguide.fm