Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Apparatuur, speciaal voor de koe

Het beste voor je koe is iets wat elke boer het liefste wil. Het is daarom soms wel eens handig om wat agrarisch advies in te winnen bij een bedrijf dat erin is gespecialiseerd. Je kunt als boer natuurlijk niet alles zelf weten en ook nog op de hoogte blijven met de laatste technieken die mogelijk zijn om de stal van de koe te kunnen optimaliseren. Er zijn verschillende technieken uitgekomen die het eenvoudiger maken om de koeien op bepaalde aspecten te voorzien van bepaalde dingen en die het allemaal wat goedkoper maken.

Een van de voorbeelden is om gebruik te maken van een voorkoeler. Een voorkoeler is een van de nieuwere technieken op het gebied van de verzorging van het vee. Met een voorkoeler heb je een dubbele buis, waar zowel water als melk doorheen loopt. Wel ieder in een afgescheiden buis natuurlijk. De melk moet natuurlijk gekoeld worden op het moment dat het uit de koe terecht komt. Met behulp van koud water kan deze melk gekoeld worden. Dit zorgt er dus voor dat je geen geld meer hoeft te investeren in apparatuur die ervoor zorgt dat het melk gekoeld wordt. Dit kan nu gedaan worden in combinatie met het koude water dat word gebruikt om het vee water te geven. Het gevolg hiervan is dat de melk het water wat warmer maakt. Voor het vee is dit ook een stuk aangenamer. Hiermee vang je dus 2 vliegen in een klap en dit is ideaal voor zowel het vee als voor de melk.

Langzamerhand komen er weer nieuwe technieken uit met dit soort snufjes die ervoor zorgen dat het allemaal wat sneller en goedkoper kan. Met wat agrarisch advies ben je zo weer op de hoogte van de laatste mogelijkheden in de agrarische sector en kun je als boer weer vooruit.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl