Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Zelf een groepenkast vervangen met behulp van tips

Hoewel zelf een groepenkast vervangen nooit aan te raden is door deskundige elektriciens, snappen veel elektriciens het wel. Het kan veel geld en tijd besparen, dit hoeft echter niet helemaal waar te zijn. Mocht je zelf namelijk een groepenkast vervangen en er gaat iets mis dan ben je nog veel langer van huis weg. Er kunnen kortsluitingen optreden en er kan zelfs brand ontstaan. Je moet een elektricien laten langskomen en dan betaal je alsnog geld en het neemt weer tijd in beslag, je doet als het ware alles dubbel. Wil je toch zelf een groepenkast vervangen dan kan je dat doen met behulp van de tips hieronder.

Een groepenkast vervangen doe je zo

Het is nooit handig om ergens mee te beginnen terwijl je hier niet heel veel kennis over hebt. Voor je een groepenkast gaat vervangen dan kan het dus handig zijn om goed op internet rond te kijken over hoe je nou precies een groepenkast moet vervangen. Een stappenplan kan heel goed helpen, ook een schema met elektra draden, leidingen en stopcontacten kan handig zijn. Op deze manier kan je iets zekerder zijn dat je niks kapot maakt. Tijdens het vervangen van de groepenkast is het ook heel belangrijk om niks kapot te maken. Als je per ongeluk een draad kapot maakt dan kan dit verder gaan smelten, ook kan dit in contact komen met een andere draad. Op deze manier kan dus precies een kortsluiting ontstaan, dat gebeurt dus al sneller dan je denkt.

Elektricien Den Bosch

Mocht er achteraf toch iets misgaan dan is het altijd nog mogelijk om de storingsdienst te bellen van Elektricien Den Bosch die 24/7 bereikbaar is. Er komt snel een monteur langs met een scherpe offerte om je van je storing af te komen helpen.