Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Het gebruik maken van kartonpersen

Een goede en efficiënte oplossing voor uw oud papier en karton is een kartonpersen, ook wel balenpers genoemd. Met een balenpers heeft uw een vaste plek voor het kartonafval. Tevens zorgt een kartonpersen voor volume reductie tot wel 90 %. De kleinste balenpers in ons assortiment is de balenpers 3402. Deze pers is geschikt voor veel bedrijven omdat deze zeer compact is en zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Hoe werkt een kartonpersen?

Karton en papier komt in allerlei soorten en maten voor. De kartonnen dozen, verpakkingen, koffiebekers of kartonnen wegwerppallets bevatten allemaal veel lucht. Daardoor neemt papier veel kostbare ruimte in beslag en is het nogal bewerkelijk om deze handmatig klein te maken. Een kartonpersen doet al dit werk automatische. De kartonnen verpakkingen worden samen geperst tot kleine en hoge pakketten die in de papierbak kunnen.

Waarom een kartonpersen ideaal zijn

Een papierpers is ideaal voor kantoren, waar veel printpapier en verpakkingen worden gebruik. Karton, plastic, folie en alle andere producten die gerecycled kunnen worden, kunnen tot een baal geperst worden met onze machines. Hiermee bespaart u op de afvalkosten en houd u meer ruimte en tijd over in het magazijn. Een kartonpersen neemt niet alleen werk uit handen – u hoeft bijvoorbeeld het karton niet meer eigenhandig te verkleinen voor het de container ingaat, maar zorgt ook voor ruimte. Een kartonpersen kan de afvalhoeveelheid aanzienlijk verminderen en kan al het kantine, kantoor en keukenafval gemakkelijk tot één baal persen. Wilt u ook kartonpersen bestellen? Kijk dan op onze website, het gehele assortiment balenpersen is hier te vinden. Ook kunt u contact met ons opnemen voor advies of een afspraak. Graag helpen wij u verder met het zoeken naar een geschikte oplossing. Wie bieden voor elke bedrijf of organisatie en voor elke manier om karton en papier op te ruimen en verminderen een goede oplossing.