Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Aandachtspunten voor het kiezen van een elektricien

Een elektricien opbellen is niet zo moeilijk, de juiste elektricien opbellen kan echter wel wat lastiger zijn. Het kan namelijk verstandig zijn om met een aantal dingen rekening mee te houden zodat je niet de verkeerde keuze maakt. De aandachtspunten waar je het beste rekening mee kan houden die staan hieronder netjes omschreven. Lees gerust verder zodat je hopelijk de juiste keuze kan maken als je op zoek bent naar een elektricien.

Prijzen en mensen die zwart werken

Hoewel een goedkope elektricien als muziek in de oren klinkt is dit meestal maar een vorm van schijn bedriegt. Er zijn namelijk een aantal problemen met goedkope elektriciens, 1 van die problemen is dat de kans aanwezig is dat ze zwartwerkers zijn. Zwartwerkers hanteren meestal een tarief van tussen de 15 euro en 25 euro per uur. Als je van plan bent om een zwartwerker in te schakelen dan moet je wel de risico’s kennen, als een zwartwerker namelijk een ongeluk krijgt kan jij ook aansprakelijk zijn. Ook bij fouten in de meterkast ben je niet verzekerd en als de politie erachter komt dat je zaken hebt gedaan met een zwartwerker dan kan je een flinke boete krijgen. Kies daarom altijd een elektricien uit die wat duurder is en je altijd de juiste papieren kan laten zien.

Diverse werkzaamheden

Kies een elektricien uit voor de werkzaamheden die hij doet. Hierbij is bedoelt dat je wel een elektricien moet inschakelen die de werkzaamheden daadwerkelijk voor je kan doen, als je namelijk een elektricien inschakelt die alleen maar stopcontacten kan vervangen dan kan hij namelijk niet de meterkast voor je vervangen. 

Veiligheid

Vraag de desbetreffende elektricien na wat voor veiligheidsmaatregelen hij neemt voor werkzaamheden aan elektra. Goede veiligheidsmaatregelen die een elektricien kan nemen zijn bijvoorbeeld het dragen van handschoenen en rubberen zolen, ook geïsoleerd gereedschap kan verstandig zijn en de hele meterkast uitzetten.