Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Geeft de badkamer verbouwen meerwaarde aan uw woning

Het is bijna vanzelfsprekend dat de badkamer verbouwen ook de prijs van uw woning verhoogt en dus waarde toevoegt aan uw huis. Onderzoek geeft aan dat in 2015 huiseigenaren gemiddeld 70% van hun investering – van badkamers met een kostprijs tot ongeveer 11.000,- euro – direct terug zien in een waardevermeerdering van hun woning. Uw woning aantrekkelijk maken door het verbouwen van de badkamer is daarmee een prima investering die financieel gezien grotendeels terugkomt in de waarde van uw huis. De resterende meerwaarde ontstaat vooral doordat u na de verbouwing weer met veel plezier van de badkamer kunt genieten, een ontspannende werking waarbij u zich vooral goed voelt. Zelfs als u plannen heeft om het huis te verkopen  en de badkamer is nodig aan renovatie toe kunt u overwegen om deze toch nog te verbouwen. Weliswaar een investering maar als u extra waarde creëert en daardoor ook het huis sneller kunt verkopen, omdat het mensen aanspreekt is het misschien die 30% investering wel waard.

Start met een verbouwingsbudget

In tegenstelling tot de andere kamers in uw huis waar vaak dingen zoals de vloer, schilderwerk of andere afwerkingen de enige punten bij een renovatie zijn, ontstaan er bij de badkamer juist heel veel mogelijkheden om het budget te overschrijden. Een uitgebreide en luxe douche en een bad met een whirlpoolsysteem, aparte tegels, natuursteen of bijvoorbeeld glasmozaïek kunnen de kosten gemakkelijk hoog laten oplopen. En te hoge kosten voor een badkamerrenovatie geven ook niet het maximale rendement. Bij een badkamerverbouwing die duurder wordt dan het gemiddelde bedrag van 11.000,- euro neemt het rendement dan ook geleidelijk af en realiseert nog maar een waardestijging van 60% van de gemaakte kosten. Door het opstellen van een budgetoverzicht kunt u dus zeker stellen dat u bij de uitvoering en de aankoop badkamermaterialen in de buurt blijft van uw ideale budget en dit niet noemenswaardig overschrijdt.

Badkamer ontwerpen

Naast het bepalen van het budget is natuurlijk ook het bepalen van de functionaliteiten die u in de badruimte wenst van belang. Wilt u een bad, welk sanitair is er noodzakelijk en hoeveel opbergruimte heb ik nodig. Een badkamerontwerp laten maken is daarna een verstandige volgende stap waarbij er zoveel als mogelijk rekening wordt gehouden met de mogelijkheden van de bestaande aan- en afvoerleidingen. Met het handhaven van dezelfde lay-out en dezelfde voorzieningen bespaart u weliswaar een aanzienlijk bedrag maar als u wel in de woning blijft wonen is een badkamerontwerp een prima manier om te ervaren welke andere mogelijkheden er nog zijn om uw badkamer ook echt te vernieuwen. Betreft het een verbouwing in verband met een verkoop dan zult u daar wellicht anders naar kijken.

Kies een goed klusbedrijf

In een aantal gevallen, bijvoorbeeld bij een nieuwe woning of bij een langere vakantie woont u even niet in het huis maar in veel gevallen vindt de verbouwing plaats terwijl u wel aanwezig bent. Een dag in en dag uit aanwezige bouwplaats verstoort uw dagelijkse routine en zorgt ook voor veel rommel in de woning. Een goede klusser met oog voor zijn klant houdt hier rekening mee door altijd aan het einde van de dag netjes op te ruimen en zelfs rekening te houden met uw dagelijkse routine. Iets later beginnen zodat de kinderen al naar school zijn en u zelf ook met de dag gestart bent is hier een voorbeeld van. Een betrouwbaar klusbedrijf dat een realistische planning maakt en deze, net zoals zijn afspraken met u, nakomt. Een vakman met oog voor precisie en kwaliteit zodat u ook in de jaren erna met louter plezier van de badkamer gebruik blijft maken. Dat alles bieden de bij Sani-bouw aangesloten klusbedrijven. Wij noemen dit klusbedrijf, vanwege de meerwaarde die het met deze kwalificaties biedt, de vakman bij u om de hoek. Wilt u ook de badkamer verbouwen, kijk dan voor een klusbedrijf bij u in de buurt u op de website.

 

http://www.sani-bouw.nl