Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Kerstboom versieren

Misschien doe je het voor het eerst, misschien heb je tot nu toe altijd kant en klare kerstbomen gehaald, maar het versieren van een kerstboom pakt in de praktijk vaak een stuk moeilijker uit dan verwacht. Hoe zorg je ervoor dat je kerstboom mooi is versierd?

 

Je begint natuurlijk bij de boom. Het jammere is wel dat je dan meteen al in een eeuwenoud dilemma wordt gestort: nep of niet nep? Een echte kerstboom biedt verschillende voordelen. De geur van dennen in je huis is voor veel mensen een groot voordeel. Daartegenover staat dat echte dennenbomen de kans lopen om vroegtijdig naalden te verliezen. Dit leidt dan weer tot brandgevaar in het huis. Een nepboom zal geen brandgevaar opleveren, is opnieuw te gebruiken en hoef je niet intensief te verzorgen. 

 

Dan is het tijd om de versieringen uit de dozen te halen. Het is misschien het handigst om te beginnen bij hetgene wat het meeste tijd gaat kosten om goed uit de doos te halen: de verlichting. Na een jaar in de kast of op zolder te hebben gelegen is er eigenlijk geen twijfel meer aan, je kerstverlichting zit in de knoop en waarschijnlijk ook niet een beetje. Als je nieuwe kerstverlichting moet halen voor je kerstboom is er genoeg om uit te kiezen. Er zijn genoeg modellen met verschillende kleuren en lengtes. Kies er eentje uit die je mooi vindt en goed op kan slaan.

 

Slingers. Die dingen zijn net wat minder erg dan de kerstverlichting maar kerstverlichting mag me er ook wel een wezen. Na een jaar in opslag zal de slinger ook wel even kosten om uit de knoop te halen. 

 

Daarna komen de grotere versieringen. Je kan de grote kerstballen ophangen en eventuele prullaria die je kinderen hebben gemaakt op school.

 

Nu is het tijd voor de kleinere ballen en decoraties. Zorg ervoor dat ze goed verspreid zijn door de boom zodat er overal versiering aanwezig is.

 

Mocht dit toch allemaal iets te veel voor je zijn geweest, misschien moet je toch maar weer een versierde kerstboom kopen.

 

https://www.xmasdeco.nl/