Mijnwereldverhaal
Image default
Woning en Tuin

Een ruime Villeroy en Boch douchecabine

De nieuwe badkamerserie Villeroy en Boch Vivia bestaat niet alleen uit een ruime collectie van badkamermeubelen, wastafels en toiletten maar ook uit de collectie Just kranen voor douche, bad en de wastafel. Omdat de Vivia badkamercollectie een ruime en vooral relaxende doucheruimte als basis ziet voor de inrichting van de badkamer is er extra aandacht besteed aan de uitvoering van de douchecabine. De Villeroy & Boch douche voldoet zowel qua grootte als qua individuele wensen dan ook aan de verwachtingen van de kritische klant, mede door het handige douchepaneel waar diverse verborgen functies in zijn verwerkt. De vlakke Squaro Infinity douchevloeren kunnen met de vloer worden geïntegreerd, waardoor de douche gemakkelijk en veilig toegankelijk is. De douchevloeren van het Villeroy & Boch Quaryl voldoen aan anti-slipklasse C (de hoogste veiligheidsklasse), zijn warm aan de voeten, gemakkelijk schoon te houden en duurzaam. Squaro Infinity is er niet alleen in standaardmaten; de douchevloeren kunnen op maat worden gemaakt voor elke badkamer. Er kan gekozen worden uit verschillende formaten, kleuren en installatiemogelijkheden.

Mooie douchewanden van Villeroy & Boch

De bijpassende douchewanden voor de Vivia collectie zijn van hoogwaardig glas met een EasyClean-coating. De deur is voorzien van een handig verticaal schuifsysteem waardoor de douchecabine goed toegankelijk is en eenvoudig gereinigd kan worden. De ergonomische handgreep is gemakkelijk in het gebruik. De buitenwand van de douchecabine kan worden voorzien van een plafondhoge spiegel van 120 cm breed, waardoor het ontwerp wordt versterkt en de ruimte groter oogt. De doucheruimte kan worden uitgerust met een decoratief en functioneel douchepaneel in wit of antraciet. Het paneel biedt een keuze uit verschillende douchefuncties, zoals een stortdouche of een cascadedouche. De handdouche van chroom is individueel in hoogte verstelbaar met een magnetische houder. Achter de deur van het paneel, die is uitgevoerd in veiligheidsglas en is voorzien van een geïntegreerde Softclose functie, is een praktische spatwaterdichte opbergruimte voor een handdoek of verzorgingsproducten. Er is zelf een antislipdouchekruk bij de collectie, waardoor iedereen veilig zittend kan douchen als dat nodig mocht zijn.

Opgeruimder en lichter

Speciaal voor de combinatie met de Vivia collectie biedt Villeroy & Boch extra comfort-opties op de verlichte spiegels uit de More To See 14 lijn en de spiegelkasten uit de My View 14 collectie. Deze beide lijnen zorgen voor extra functionaliteit in de badkamer en dragen bij aan een prettige “lichte” sfeer. De spiegels en de spiegelkasten maken gebruik van bijzondere led-verlichting, waarmee elke gebruiker naar wens een lichtkleur kan kiezen, variërend van warm wit tot koel wit. Bovendien kan elke kleurinstelling worden gedimd in drie verschillende lichtsterktes. De Villeroy & Boch More To See 14-reeks bestaat uit twaalf verlichte spiegels. Alle spiegels zijn 75 cm hoog en variëren in breedte tussen de 37 cm en 160 cm. More To See 14 heeft ook oriëntatieverlichting voor ’s nachts. In het donker zoeken naar het lichtknopje is dus niet meer nodig. De spiegelkasten uit de My View 14 collectie zijn beschikbaar in vijf maten, variërend van 60 tot 130 cm. De kasten hebben in hoogte verstelbare planken, een magnetische strip, een make-upspiegel en een opbergbak. De extra comfort-opties vinden we terug in de aanvullende collectie My View 14+. Deze spiegelkast heeft een flexibele interieurindeling, een railsysteem en een afsluitbaar gedeelte dat bijvoorbeeld voor medicijnen kan worden gebruikt.

Thuissauna voor extra wellness

Met de ruimtebesparende sauna in de badkamer zet Villeroy & Boch een nieuwe standaard voor luxe comfortabele badkamers. Het maakt van Vivia een badkamer waarin u niet alleen terecht kunt voor uw dagelijkse doucheroutine en lichaamsverzorging, maar ook pure wellness kunt beleven. De thuissauna’s uit de Vivia SA-lijn van Villeroy & Boch brengen technologie, design en hoogwaardige materialen samen en zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Dankzij het eenvoudige installatiesysteem en de kant-en-klare afmeting kan de thuissauna snel op de juiste plek worden geïnstalleerd. De sauna is beschikbaar in twee maten, 110 x 140 cm en 140 x 140 cm. De thuissauna is uitgevoerd in modern Glossy White, dat perfect harmonieert met de kleuren en het ontwerp van de meubels uit het Vivia assortiment. Het grotere model biedt naast de klassieke saunafunctie ook een infrarood-functie.

http://www.badendesign.nl/