Mijnwereldverhaal
Image default
Bedrijven

Goed geregeld met loonservice

Het is altijd weer een hele klus en hij komt steeds weer terug: de administratie van de salarissen. Maar als eigen ondernemer ontkom je er niet aan en moet je toch zorgen dat je werknemers elke maand correct en op tijd hun salaris ontvangen. In veel gevallen kan het echter een beter idee zijn om de salarisadministratie uit te besteden aan een goede salarisservice, omdat hiermee je veel werk uit handen wordt genomen en je er bovendien ook zeker van kunt zijn dat het goed gebeurt. Een loonservice is dus heus nog niet zo’n gek idee.

Het lijkt in eerste instantie een relatief grote investering, maar het is wel een investering die zich uiteindelijk uit zal betalen in de vorm van tevreden werknemers, een tevreden belastingdienst en natuurlijk ook een aanzienlijke werkverlichting voor jou. Eigenlijk jaag je jezelf namelijk op kosten door zelfs de salarisadministratie op je te nemen. De meeste ondernemers zijn hier namelijk niet in gespecialiseerd en moeten daarom veel tijd erin steken. Bovendien liggen fouten in zo’n geval ook op de loer.

Die fouten zijn natuurlijk om meerdere redenen vervelend. Voor je werknemers is het niet leuk om hun geld niet op tijd te ontvangen maar voor de belastingdienst is het ook heel vervelend als je gegevens niet kloppen. Wanneer je je salarisadministratie uitbesteed, kun je dit echter met een paar klikken op de knop regelen. Er wordt namelijk een uitgebreide database bijgehouden, waarin alle gegevens 24 uur per dag en 7 dagen per week zijn in te zijn voor diegenen die daar toe gemachtigd zijn. Ook je werknemers kunnen op die manier heel eenvoudig hun eigen financiële gegevens inzien. Op die manier kunnen zij ook zelf hun salarisstroken inzien en eventueel downloaden, maar ook de jaarlijkse jaaropgave is te vinden in dit portaal en direct te downloaden.

http://www.cbbs.nl